Πειθαρχική δίωξη σε ΑΕΚ – Αιγάλεω

 

Στην πειθαρχική δίωξη του Αιγάλεω και της ΑΕΚ για τα επεισόδια στον μεταξύ τους αγώνα προχώρησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, την Τετάρτη, ενώ ορατό είναι και το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών. Ο εισαγγελέας άσκησε επίσης πειθαρχική δίωξη και στον Εργοτέλη.

Θυμίζουμε ότι στο περιθώριο της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκαν σαρανταοκτώ προσαγωγές και έξι συλλήψεις στο Δημοτικό Στάδιο του Αιγάλεω, όπου διεξήχθη o ποδοσφαιρικός αγώνας για τον έκτο όμιλο της Γ' Εθνικής.

Οι προσαγωγές και οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη και μετά τη λήξη του αγώνα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων.

Τα επεισόδια είχαν ήδη ξεκινήσει από τις 14:00 της Κυριακής και συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, με ρίψη φωτοβολίδων και διακοπές του αγώνα, καθώς και μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα:

"Της ΠΑΕ Εργοτέλης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1 και 4) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ανακοίνωση μετά τον αγώνα Εργοτέλης-Ατρόμητος).

Του ΑΟ Αιγάλεω για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 6 (περ. α και δ) και 26 παρ. 3, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (εκτεταμένα επεισόδια στον αγώνα Αιγάλεω-ΑΕΚ).

Του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ΑΕΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 6 περ. δ και 26 παρ. 3, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (εκτεταμένα επεισόδια στον αγώνα Αιγάλεω-ΑΕΚ)".