Τόμας Χίτσελμπεργκερ: Παραδέχτηκε σε συνέντευξη ότι είναι γκέι

Ο Τόμας Χίτσελμπεργκερ έγινε η πιο γνωστή περίπτωση διάσημου ποδοσφαιριστή, ο οποίος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είναι γκέι. Ο παίκτης των Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ και Έβερτον παραχώρησε μακροσκελή συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, στην οποία μίλησε για τις σεξουαλικές του προτιμίσεις επειδή ήθελε, όπως είπε "να σταματήσει η διαμάχη περί ομοφιλοφιλίας στον επαγγελματικό αθλητισμό".

Ο Γερμανός παίκτης, μετράει 52 συμμετοχές στην εθνική της χώρας του, έχει παίξει σε Μουντιάλ, αλλά και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ έχει κερδίσει το πρωτάθλημα Γερμανίας με τη Στουτγκάρδη. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον πέρυσι, έχοντας αγωνιστεί επίσης με τα χρώματα της Λάτσιο και της Βόσμπουργκ. "Είναι μία αρκετά δύσκολη διαδικασία (να παραδεχτεί κανείς ότι είναι γκέι ). Μόνο τα τελευταία χρόνια, κατάφερα πια να συνειδητοποιήσω ότι προτιμώ να ζω με έναν άνδρα", πρόσθεσε ο Χίτσελμπεργκερ.

"Στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία, το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος δεν είναι τόσο μεγάλο γεγονός, αλλά όχι στα αποδυτήρια", είπε, για να επισημάνει ότι "Δεν ντράπηκα ποτέ να είμαι ο εαυτός μου. Παρόλ' αυτά δεν ήταν πάντα εύκολο να βρίσκομαι σε ένα τραπέζι με 20 νέους ανθρώπους και να ακούω αστεία για τους γκέι".

"Το να είναι κανείς γκέι είναι ένα ζήτημα που αγνοείται επιδεικτικά στο ποδόσφαιρο, όχι όμως και μέσα στα αποδυτήρια. Το πνεύμα μαχητή και η νοοτροπία του νικητή που κυριαρχούν δεν ταιριάζουν στο κλισέ που λέει ότι "Οι γκέι είναι μαλακοί".

Πριν από ένα χρόνο ο παίκτης της Λίντς, Ρόμπι Ρότζερς, παραδέχτηκε δημόσια τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του. Το Δεκέμβριο, ο Βρετανός οδηγός, Τομ Ντάλεϊ ανακοίνωσε επίσης ότι έχει αγόρι.