Τρεις γερμανικές ομάδες κυνηγούν ισάριθμα εισιτήρια για τους 16

Τα εισιτήριά τους για τους 16 του Champions League τσεκάρουν οκτώ ομάδες από τη φάση των ομίλων την Τρίτη (21:45). Στον πρώτο όμιλο, τα βλέμματα στρέφονται στο Ολντ Τράφορντ, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την εντός έδρας ήττα από την Έβερτον για το πρωτάθλημα. Οι "κόκκινοι διάβολοι" υποδέχονται τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η αγγλική ομάδα έχει έντεκα βαθμούς, ενώ η ουκρανική οκτώ. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπάγερ Λεβερκούζεν θέλει τη νίκη κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ παράλληλα περιμένει ήττα της Σαχτάρ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να πάρει την πρόκριση για τους 16 της διοργάνωσης. Οι Γερμανοί έχουν επτά βαθμούς, ενώ οι Ισπανοί μόλις έναν.

Στον δεύτερο όμιλο, η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης ταξιδεύει στη Δανία, για να αντιμετωπίσει την ουραγό Κοπεγχάγη. Οι Δανοί θέλουν τη νίκη, προκειμένου να έχουν ελπίδες για την κατάληψη της τρίτης θέσης του ομίλου, σε συνδυασμό αποτελέσματος και στο ματς της Κωνσταντινούπολης, ανάμεσα στη Γαλατάσαραϊ και τη Γιουβέντους. Εκεί, οι Τούρκοι θέλουν μόνο τη νίκη, προκειμένου να πάρουν αυτοί το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου για την επόμενη φάση. Η "βέκια σινιόρα" από την πλευρά της βολεύεται και με τον βαθμό της ισοπαλίας στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 13 βαθμούς, η Γιοβυέντους έξι, η Γαλατάσαραϊ τέσσερις και η Κοπεγχάγη επίσης, τέσσερις.

Στον τρίτο όμιλο, ο Ολυμπιακός θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στην Άντερλεχτ για να ακολουθήσει την Παρί Σεν Ζερμέν στην επόμενη φάση. Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πως αν καταφέρουν να κάμψουν την αντίσταση των Βέλγων, θα πανηγυρίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης για τέταρτη φορά στην ιστορία τους, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στην αναμέτρηση της Μπενφίκα, με τους πρωταθλητές Γαλλίας. Στη Λισσαβόνα, η αδιάφορη και πρώτη Παρί, θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές κόντρα στους Πορτογάλους, που ελπίζουν σε νίκη και "στραβοπάτημα" του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει 13 βαθμούς, ο Ολυμπιακός επτά, η Μπενφίκα επτά και η Άντερλεχτ έναν. Ο Ολυμπιακός υπερτερεί των Πορτογάλων, λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους ματς.

Τέλος, στον τέταρτο όμιλο, ξεχωρίζει το ντέρμπι μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Μάντσεστερ Σίτι. Οι δυο ομάδες έχουν πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και μάχονται πλέον για την πρωτιά του ομίλου. Οι Βαυαροί βρίσκονται σε θέση ισχύος, καθώς έχουν 15 βαθμούς έναντι 12 των Άγγλων και παράλληλα έχουν κερδίσει στην πρώτη αναμέτρηση, μέσα στο Μάντσεστερ. Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βολεύεται και με τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν, προκειμένου να πάρει αυτή το εισιτήριο για το Europa League, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του ομίλου. Η ρωσική ομάδα έχει τρεις βαθμούς, ενώ η Πλζεν κανέναν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τρίτης:

1ος όμιλος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Σοσιεδάδ-Λεβερκούζεν

2ος όμιλος
Κοπεγχάγη-Ρεάλ Μαδρίτης
Γαλατάσαραϊ-Γιουβέντους

3ος όμιλος
Ολυμπιακός-Άντερλεχτ
Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν

4ος όμιλος
Πλζεν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι

Πηγή: novasports.gr