Το προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής στο Μουντιάλ

Η Κολομβία, την οποία θα αντιμετωπίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις 14 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, μπορεί να μην προκαλεί... τρόμο στο άκουσμά της, όμως πώς μπορεί κανείς να μη φοβηθεί μία ομάδα της οποίας ηγέτης είναι η... μηχανή των γκολ που ακούει στο όνομα Ρανταμέλ Φαλκάο;

Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι Κολομβιανοί φιγουράρουν στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, ενώ πέρασαν εύκολα στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τα προκριματικά της Λατινικής Αμερικής, με 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Βασικό χαρακτηριστικό της, όπως θα περίμενε κανείς από μία ομάδα στην οποία παίζει ο Φαλκάο, η πολύ δυνατή επίθεσή της. Προπονητής της ο Αργεντίνος Χοσέ Πέκερμαν, που έφυγε σαν αποτυχημένος από την εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά βρήκε τη νέα... πατρίδα του στην Κολομβία.

Το δεύτερο παιχνίδι της εθνικής μας θα είναι με την Ιαπωνία, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της 20ής Ιουνίου. Οι “Σαμουράι” επίσης δεν είναι αυτό που θα λέγαμε “μεγάλο όνομα”, όμως αποτελούν ίσως την ισχυρότερη ομάδα της Ασίας, με αστέρια όπως οι Χόντα, Καγκάουα, Ναγκατόμο και Ουτσίντα.

Δείτε όλους τους ομίλους του Μουντιάλ

Η Ιαπωνία, 48η στην κατάταξη της FIFA, δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να προκριθεί στο Μουντιάλ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους 14 συνολικά αγώνες που έδωσε στην προκριματική φάση της Ασίας, πέτυχε 30 τέρματα, ενώ δέχθηκε μόλις 8. Το βασικό προσόν των Ιαπώνων είναι η εξαιρετική ποιότητα που διαθέτει στο κέντρο, με τους “Ευρωπαίους” της μέσους να αγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το Champions League. Στα "συν" της Ιαπωνίας και ο πολύπειρος προπονητής της, ο Ιταλός Αλμπέρτο Τζακερόνι.

Το τρίτο (και ελπίζουμε όχι τελευταίο) παιχνίδι της εθνικής μας θα είναι με την Ακτή Ελεφαντοστού στις 24 Ιουνίου στις 11 το βράδυ. Σίγουρα είναι από τις αφρικανικές ομάδες που όλοι θα ήθελαν να αποφύγουν, έχουν όμως... εντυπωσιακή προϊστορία στο να κληρώνονται στους πιο δύσκολους ομίλους, και αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν έχει προχωρήσει πολύ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά την εξαιρετική ποιότητα παικτών όπως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Η Ακτή Ελεφαντοστού, 17η στην κατάταξη της FIFA, κατάφερε μέσα από έναν αρκετά δύσκολο όμιλο, με αντιπάλους τη Σενεγάλη, το Μαρόκο, την Τανζανία και την Γκάμπια, να πάρει την πρώτη θέση αήττητη, με 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Ίσως το Μουντιάλ του 2014 είναι η τελευταία ευκαιρία της “χρυσής γενιάς” της Ακτής, στην οποία ανήκει και ο Ντρογκμπά, για μία καλή πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αν και πολλοί σχολιάζουν ότι δύσκολα θα το πετύχουν αυτό με προπονητή τον άπειρο Σαμπρί Λαμουσί.

Διαβάστε επίσης: Δύσκολη κλήρωση για την Εθνική στο Μουντιάλ