Ήρθε από την Ουγγαρία στην Ελλάδα γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '70, διέγραψε τη δική του ξεχωριστή πορεία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, "εισέβαλε" στις καρδιές των φιλάθλων- κυρίως του Ηρακλή, τη φανέλα του οποίου φόρεσε από το 1981 ως το 1987 -και, τώρα, προτού καλά καλά συμπληρώσει έξι δεκαετίες ζωής, ο μαχητής των γηπέδων Γιώργος Καραΐσκος "παλεύει" για να κρατηθεί στη ζωή.
Συγκινημένοι οι ποδοσφαιρόφιλοι Θεσσαλονικείς- και όχι μόνο -παρακολουθούν εδώ και τρεις εβδομάδες, με αγωνία, την εξέλιξη της υγείας του ομογενή βετεράνου ποδοσφαιριστή, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 12 Νοεμβρίου στην εντατική της κλινικής "Άγιος Λουκάς" της Θεσσαλονίκης, ύστερα από μαζική πνευμονική εμβολή.
Τη μέρα εκείνη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που ετοίμασε αφιέρωμα για λογαριασμό του, ο άλλοτε άσος των γηπέδων πήγαινε για προγραμματισμένες εξετάσεις στην συγκεκριμένη κλινική και καθ' οδόν υπέστη αυτό το επεισόδιο, που πιθανότητα προήλθε από θρόμβωση, αφετηρία της οποίας φαίνεται πως ήταν ένα κάταγμα στο πόδι του από τον περασμένο Ιούλιο.
Η 30χρονη κόρη του, Μπιάνκα, ήταν αυτή που τον μετέφερε τη μέρα εκείνη στο νοσηλευτικό ίδρυμα και έκτοτε ζει στον προθάλαμο της κλινικής περιμένοντας κάποιο καλό νέο για την υγεία του πατέρα της, που παραμένει- χωρίς επικοινωνία με το περιβάλλον -στην εντατική.
Η περίπτωση του Γιώργου Καραΐσκου έχει συγκινήσει τους φίλους του ποδοσφαίρου- και όχι μόνο αυτούς του Ηρακλή, όπου εντάχθηκε μετά τον Εθνικό, τη φανέλα του οποίου πρωτοφόρεσε μόλις ήρθε από την Ουγγαρία, το 1974.
Γεννημένος στη Βουδαπέστη στις 10 Αυγούστου 1954 ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στο Κεντρικό Ίδρυμα Αθλητισμού της ουγγρικής πρωτεύουσας, ένα είδος παιδαγωγικής ποδοσφαιρικής ακαδημίας. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στη μεγάλη Ουϊπεστ από την οποία μεταγράφηκε στον Εθνικό.
Μετά τη δοκιμασμένη καριέρα του στον Ηρακλή, όπου αποτέλεσε μέλος της καλύτερης ομάδας που είχε ποτέ ο "Γηραιός", με συμπαίκτες τους Λάκη Παπαϊωάννου, Βασίλη Χατζηπαναγή, Σάββα Κωφίδη, Νίκο Καλαμπάκα και άλλους αστέρες της εποχής εκείνης, μετακινήθηκε στη Βέροια για ενάμιση χρόνο προτού ολοκληρώσει ευδοκίμως την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Ως τεχνικός ξεκίνησε από την Αλεξάνδρεια και διά μέσου ερασιτεχνικών ομάδων- Ακρίτες, ΑΕΑ, Κερασιά, Διγενής Λακκώματος -επανεντάχθηκε στις τάξεις του Ηρακλή ως υπεύθυνος ακαδημιών, γενικός αρχηγός και βοηθός προπονητή. Μάλιστα, κάθισε ως υπηρεσιακός μερικές φορές, αντικαθιστώντας τον Έγκε Γκέραντ, τον Μαρκαριάν και τον Γίνγκμπλαντ, ενώ φέτος προτού αναλάβει ο Γκιγιέρμο Ογιος κάθισε στο "τιμόνι" της ομάδας στο 2-2 του Ηρακλή στην Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδος.
Έχει δυο κόρες, την Μπιάνκα (30 ετών) και τη Λάουρα (21) και δυο γιους, τον Αλέξανδρο (33 ετών) και τον Φίλιππο (14) από τον γάμο του με την ουγγρικής καταγωγής Κατερίνα, κόρη πρώην υπουργού της Ουγγαρίας. Όλοι τους βρίσκονται στο πλευρό του, αλλά οι ενδείξεις τούς κάνουν να είναι επιφυλακτικοί. Ο θεράπων γιατρός, καθηγητής καρδιοχειρούργος κ.Πίτσης, που με την ομάδα του τον χειρούργησε μόλις η κατάσταση του φάνηκε μη αναστρέψιμη, είπε αρχικά πως οι πιθανότητες επιβίωσης του είναι από 0 ως 1%... Η κατάσταση, όπως τούς εξήγησε, δεν επιδέχεται μεγάλη αισιοδοξία.
Κι ενώ όλοι περιμένουν ένα θαύμα, τις τελευταίες δυο μέρες, ο άλλοτε άσος των γηπέδων δείχνει κάποια σημάδια αντίδρασης, αλλά πρέπει κι αυτά να σταθεροποιηθούν έως ότου υπάρξει ένδειξη ουσιαστικής βελτίωσης.
Σ' όλη αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα του μεγάλου κόστους νοσηλείας, που μέχρι στιγμής υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να καλύψει ο ΕΟΠΥΥ, που είναι και ο ασφαλιστικός φορέας του βετεράνου ποδοσφαιριστή.
Ωστόσο, αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα καθώς αυτό που προέχει είναι η σωτηρία του, αυτή για την οποία προσεύχονται, μαζί με τους συγγενείς του, φίλοι και παλιοί συμπαίκτες του. Οι τελευταίοι δεν παραλείπουν καθημερινά σχεδόν να περνούν από το νοσηλευτικό ίδρυμα, με την ελπίδα για μια "καλή είδηση" για την υγεία του Γιώργου Καραΐσκου, η αγωνιστική ποιότητα και ο ανθρώπινος χαρακτήρας του οποίου τον έχουν καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητό στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
Η ιατρική επιστήμη έκανε και εξακολουθεί να κάνει ό,τι το δυνατόν για τη σωτηρία του βετεράνου άσου, που μέσα στα γήπεδα έγραψε τις δικές του σελίδες ποδοσφαιρικής ιστορίας. Τώρα, όμως, έχει μπροστά του έναν πραγματικό "γολγοθά" από τον οποίο κανείς δεν γνωρίζει αν θα βγει νικητής.