Ύποπτο για χειραγώγηση το Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

Την ώρα που η απόφαση για την υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων αναμένεται την Πέμπτη (5/12), άλλη μια περίπτωση αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος φέρεται να "απασχόλησε" την UEFA.

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου έστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ βάσει του οποίου υποστηρίζει ότι υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης για την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Superleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έγινε στο Απόστολος Νικολαϊδης.

Το παιχνίδι έληξε με 3-1 υπέρ των πράσινων και στο έγγραφο της UEFA αναφέρεται ότι έχουν παιχθεί πολλά λεφτά στο στοίχημα για να μπουν 3 με 4 γκολ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και υποστηρίζεται ότι για να παίζονται τόσα λεφτά, κάποιοι ήξεραν ότι θα μπουν 3 με 4 γκολ.

O Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με τον Μπεργκ στο 32', για να ισοφαρίσει ο Ντε Βινσέντι στο 51'. Τελικά, οι πράσινοι πήραν τη νίκη με δύο γκολ του Καρέλη στο 83' και στο 90'+1'.

Η ΕΠΟ δεν παίρνει θέση επί της ουσίας του εγγράφου, επιβεβαιώνει την ύπαρξή του, αναφέρει ότι το έλαβε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και τονίζει ότι θα το διαβιβάσει τη Δευτέρα (2/12) στην πειθαρχική επιτροπή της Super League και στον εισαγγελέα.

Από εκεί και πέρα έγκειται στις εισαγγελικές αρχές αλλά και στα πειθαρχικά όργανα να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να προχωρήσουν ή όχι σε κλήσεις των δύο ΠΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δέκα ημέρες έγινε γνωστό ότι υπήρχε άλλο ένα ματς της Superleague που μπήκε στο "μικροσκόπιο" της ειδικής επιτροπής της UEFA και αφορούσε το ματς Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2, για την 9η αγωνιστική.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού

Κύκλοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αντέδρασαν, μετά το δημοσίευμα, κυρίως για το μέσο στο οποίο διοχετεύθηκε η πληροφορία... "Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση και φυσικά καμία απολύτως σχέση περί του δημοσιεύματος για πιθανή χειραγώγηση του αγώνα του με τον ΠΑΣ. Ανεξάρτητα από αυτό η διαδρομή μιας τέτοιας είδησης, προτού φτάσει στους υποτιθέμενους εμπλεκόμενους, λέει και δείχνει για μία ακόμα φορά πολλά".