Ο Πανιώνιος κλώτσησε δύο βαθμούς με αντίπαλο την Ξάνθη

Σε ένα παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και δύο δοκάρια, Πανιώνιος και Skoda Ξάνθη έμειναν στο ισόπαλο 0-0 για τη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι Ακρίτες λόγω αποβολής του Κάλβο (59').

Οι γηπεδούχοι μετά την αποβολή του Κάλβο κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έμειναν για δεύτερο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη. 

Τα αρχικά πλάνα

Ο Νίκος Παντελής παρέταξε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιαννακόπουλος, δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Κούρντι, αριστερά ο Κούρος και κεντρικό δίδυμο οι Αυλωνίτης και Κουλουχέρης. Στα χαφ ο Έλληνας προπονητής επέλεξε τους Καλτσά και Μητρόπουλο, δεξιά τον Μενδρινό, αριστερά τον Αραβίδη και πίσω από τον προωθημένο Γιάννου τον Κολοβό.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Ράινερ Μάουρερ για τη Skoda Ξάνθη. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Τσέμα, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μπαξεβανίδης, στο αριστερό ο Παίτο και στο κέντρο οι Χοσέμι και Γούτας. Στη μεσαία γραμμή ο Γερμανός τεχνικός τοποθέτησε τους Φλίσκα και Ντε Γκούζμαν, δεξιά τον Σολτάνι, αριστερά τον Κάλβο και πίσω από τον Σολάρι τον Μάνταλο. 

Ο Αραβίδης κλώτσησε την ευκαιρία

Η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, πρέσαρε ψηλά και δεν επέτρεπε στον Πανιώνιο να αναπτυχθεί με αξιώσεις, ωστόσο επιθετικά ήταν ακίνδυνη. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με καλή κυκλοφορία της μπάλας να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Ακριτών, ωστόσο τα έβρισκαν σκούρα. 

Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου και χωρίς να έχει δημιουργηθεί φάση στο παιχνίδι, ο Πανιώνιος ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι. Ο Αραβίδης ανέλαβε την εκτέλεση, όμως νικήθηκε από τον Τσέμα και οι «κυανέρυθροι» έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν μπροστά στο σκορ από το πουθενά. 

Από εκεί και πέρα, οι Νεοσμυρνιώτες ανέβασαν την απόδοση τους, κυκλοφόρησαν τη μπάλα παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, όμως τα σουτ των Γιάννου (24') και Αραβίδη (39') πέρασαν ανεκμετάλλευτα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Μοιράστηκαν δοκάρια και βαθμούς

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα διστακτικές και να έχουν ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ αντίθετα για την Ξάνθη τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, αφού ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Κάλβο δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Οι Ακρίτες πάντως δεν έδειξαν να πτοούνται από το αριθμητικό μειονέκτημα και στο 64' έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν το φάουλ του Χοσέμι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννακόπουλου. Μάλιστα πέντε λεπτά αργότερα, ο Σολτάνι προσπάθησε να πετύχει ότι δεν έκανε ο Χοσέμι, όμως το πλασέ που δοκίμασε από το ύψος του πέναλτι έφυγε ψηλά άουτ. 

Από εκεί και πέρα, ο Πανιώνιος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, έκλεισε τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 78' με τον Καμπάνταη να ανοίξει το σκορ, όμως η κεφαλιά που δοκίμασε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσέμα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση των «κυανέρυθρων» έγινε ασφυκτική, ωστόσο οι παίκτες του Νίκου Παντελή δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλοχέρης, Κούρος, Κολοβός, Μενδρινός (87' Λάζνικ), Μητρόπουλος, Γιάννου, Αραβιδης (77' Καμπάνταης), Καλτσάς (65' Ντούνης). 

Skoda Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Γούτας, Ντε Γκούζμαν (57' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Χοσέμι, Σολτάνι, Σολάρι (88' Ράνος), Μάνταλος (76' Μαρίν), Κάλβο.