Ζλάταν: Είμαι ο καλύτερος όλων και χωρίς τη Χρυσή Μπάλα

"Δε χρειάζομαι τη Χρυσή Μπάλα για να μάθω ότι είμαι ο καλύτερος όλων". Δεν περιμέναμε την εφημερίδα Guardian για να μάθουμε αυτό, που όλοι πιθανολογούσαμε, ότι δηλαδή η παραπάνω δήλωση βγήκε από το στόμα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο εγωπαθής και νάρκισσος, εξαιρετικά ταλαντούχος, όμως, επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε άλλη μια ευκαιρία να αποδείξει ότι νιώθει πως ο κόσμος γυρνά γύρω από τα πόδια του, όταν ερωτήθηκε για να τοποθετηθεί στο δίλημμα Κριστιάνο Ρονάλντο ή Φρανκ Ριμπερί για τη Χρυσή Μπάλα.

"Δεν τη χρειάζομαι και δε με νοιάζει. Μετρά περισσότερο για κάποιους συγκεκριμένους παίκτες, σαν αυτούς που μου λέτε", δήλωσε ο Ζλάταν.

Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα Σουηδός ποδοσφαιριστής και ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ένας από αυτούς που έχουν συμπεριληφθεί στις long lists της FIFA και έχει, άλλωστε, την ποιότητα για να το καταφέρει.

Φαβορί φαίνεται να έχει γίνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά το χατ-τρικ του στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, μέσα στο Zlatan Arena, όπως έχει μετονομαστεί το Friends Arena της Στοκχόλμης.

Μετά πώς να μην το πάρει επάνω του ο Σουηδός επιθετικός... Εξάλλου, στη χώρα του λατρεύεται σαν Θεός και υπάρχουν ιστοσελίδες που ασχολούνται καθημερινά αποκλειστικά με τα τεκταινόμενα της ζωής του. Λίγο καιρό πριν, πάντως, είχε δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει να παρακολουθήσει ένα Μουντιάλ, στο οποίο δε θα αγωνίζεται ο ίδιος.

Με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο Ιμπραΐμοβιτς σκόραρε το 39ο γκολ του στο Champions League, όπου έχει αγωνιστεί με Άγιαξ, Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους, εκτός από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης συγκινήθηκε από την... παράσταση του Σουηδού σταρ και τις μονομαχίες-"κοκορομαχίες" με τους Σιόβα και Μανωλά, υπενθυμίζοντάς μας, ότι ο Ζλάταν, παρά το βοσνιακό επίθετό του, παραμένει ένας "ψυχρός" Σκανδιναβός, που γελά μόνο όταν ο εγκέφαλός του βρίσκεται σε λειτουργία ειρωνείας...