Ξανά στη σέντρα το “ιστορικό” ντέρμπι της Σμύρνης

Μετά από 14 χρόνια ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα στις 17:15 της Κυριακής 27 Οκτωβρίου, με τις δύο ομάδες να θέλουν το τρίποντο για να απομακρυνθούν περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" βρίσκεται στην 15η θέση και προέρχεται από την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, ενώ οι κυανέρυθροι που "κάθονται στο 12ο σκαλί του βαθμολογικού πίνακα, από τη νίκη επί τους ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας.

Η προϊστορία δεν βγάζει νικητή, αφού για το πρωτάθλημα οι δύο ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν από 27 νίκες, ενώ 16 ματς τελείωσαν ισόπαλα. Για το Κύπελλο, όπου είναι και η πιο πρόσφατη κόντρα τους (σεζόν 2004/05). Ο Πανιώνιος έχει μία νίκη και μία ισοπαλία.

Στην τελευταία επίσκεψη του Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη για το πρωτάθλημα, ο Πανιώνιος είχε επιβληθεί με 3-1 με τον επιθετικό Δημήτρη Ναλιτζή να πετυχαίνει χατ τρικ. Για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έφυγε με νίκη από την έδρα του Πανιωνίου, θα πρέπει να φτάσει στις 28 Σεπτεμβρίου 1997. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Καραγκούνη που σκόραρε δύο φορές επιβλήθηκε των κυανέρυθρων με 3-1.

Πηγή: novasports.gr