Μανούσος: Λάμβανα αγωγή για τη θεραπεία τραυματισμού

Ο Γιώργος Μανούσος απολογήθηκε την Πέμπτη (24/10) στην πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή με ενέσεις για την αντιμετώπιση ενός τραυματισμού χωρίς να γνωρίζει ότι αυτές περιείχαν απαγορευμένη ουσία. «Σας παρακαλώ μη μου στερήσετε αυτό που θέλω να κάνω από μικρό παιδί», είπε μεταξύ άλλων ο ποδοσφαιριστής της Καλλονής, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία Betamethazone σε έλεγχο που διενήργησε το ΕΣΚΑΝ μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης. 

Όσο για τη μη δήλωση του φαρμάκου πριν τον έλεγχο ντόπινγκ, την ευθύνη ανέλαβε ο γιατρός της ομάδας της Λέσβου, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο οποίος είπε ότι γνώριζε πως το συγκεκριμένο φάρμακο περιέχει κορτιζονούχο ουσία, κάτι που απαγορεύεται, όμως παρέλειψε να το βάλει στη λίστα που δόθηκε στους ελεγκτές. «Ζητώ να μην τιμωρηθεί για ένα λάθος» τόνισε ο γιατρός της Βαρβαγιάννης.

Από την πλευρά της ΠΑΕ, επισημάνθηκε επίσης ότι η ουσία που ανιχνεύθηκε στο δείγμα του Μανούσου είναι αντιφλεγμονώδης και δεν επηρεάζει την απόδοση ενός ποδοφαιριστή, εκτός αν τη λαμβάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 
πηγή: novasports.gr