Μουντιάλ: Όταν η Εθνική συνάντησε για πρώτη φορά την Κολομβία

Ήταν 5 Ιουνίου του 1994 –ακριβώς δέκα χρόνια και εννέα μέρες από σήμερα- όταν Ελλάδα και Κολομβία συναντήθηκαν για πρώτη (και τελευταία, μέχρι και σήμερα) φορά. Αμφότερες βρίσκονταν στο στάδιο της προετοιμασίας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994, στο οποίο συμμετείχαν (η Εθνική μας για πρώτη φορά στην ιστορία της), και τη μέρα εκείνη ήρθαν αντιμέτωπες στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών (όπου άλλωστε διεξήχθη το Μουντιάλ εκείνη τη χρονιά).

Το μεγάλο αστέρι της Κολομβίας την εποχή εκείνη, ο εμβληματικός Κάρλος Βαλντεράμα, ήταν παρών και αγωνίστηκε κόντρα στην εθνική μας ομάδα. Και μπορεί να μη σκόραρε, όμως οι Κολομβιανοί πήραν τελικά τη νίκη, με σκορ 2-0, χάρη σε δύο τέρματα του Ερμάν Γκάβιλα και του Φρέντι Ρινκόν στο δεύτερο ημίχρονο.

Από τότε, πολλά έχουν αλλάξει. Και η Κολομβία, αλλά και η Ελλάδα, έχουν πλέον καλύτερη ποδοσφαιρική φήμη σε σχέση με το 1994 (αν και η Κολομβία του 1990 είχε ήδη καταφέρει αυτό που η Ελλάδα ακόμα προσπαθεί: να προκριθεί στη φάση των 16 ενός Μουντιάλ) και διαθέτουν παίκτες διεθνούς βεληνεκούς.

Μπορεί και πάλι οι Κολομβιανοί να θεωρούνται φαβορί, έστω και χωρίς τον τραυματία Φαλκάο, όμως αυτή τη φορά η εθνική μας ομάδα θα διεκδικήσει με αξιώσεις το κάτι παραπάνω – και έχει πιθανότητες να το πετύχει...