Σάντος: Μπορεί να επιστρέψω στην Εθνική

Για μεγάλες πιέσεις που δέχτηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προκειμένου να παραμείνει στον πάγκο της εθνικής Ελλάδος μίλησε ο Φερνάντο Σάντος σε εκδήλωση πορτογαλικής εφημερίδας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

"Η ομοσπονδία με πίεσε για να δώσω μια οριστική απάντηση, αλλά δεν αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε. Θα σκεφτώ ήρεμα και χωρίς πίεση χρόνου για το μέλλον μου", είπε.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν απέκλεισε στο μέλλον να ξαναβρεθεί στον πάγκο της Εθνικής. "Είμαι προπονητής και είναι όλα πιθανά, να επιστρέψω στην Πορτογαλία ή στην Ελλάδα, ή να πάω ακόμη και στην… Κίνα", τόνισε σχετικά με την πρόταση συμβολαίου που του έγινε.", εξήγησε ο Σάντος, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του, αν και εντείνονται οι φήμες ότι οδεύει προς τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ποτέ κανείς δεν ξέρει...

"Δεν πάμε στο Μουντιάλ για διακοπές", δήλωσε ο Σάντος, μιλώντας για τις πιθανότητες διάκρισης της γαλανόλευκης στα γήπεδα της Βραζιλίας και ευχήθηκε: "Μακάρι να φτάσουν Ελλάδα και Πορτογαλία στα ημιτελικά".

Κι όσο για τον στόχο της Ελλάδας στο Μουντιάλ; "Ο πρώτος στόχος της Ελλάδας είναι να περάσει τον όμιλο. Θα δούμε μετά. Δεν πάμε εκεί για διακοπές. Είναι η τρίτη παρουσία της Εθνικής σε Μουντιάλ και στόχος είναι να περάσουμε για πρώτη φορά στη δεύτερη φάση", επανέλαβε ο Πορτογάλος, ο οποίος έχει δηλώσει ξανά και ξανά ότι θα φύγει μετά το Μουντιάλ από τον πάγκο της εθνικής, αλλά πρώτα θέλει να την οδηγήσει σ' αυτή την πρόκριση στους 16.

Μιλώντας ορθολογικά για τη διοργάνωση, τόνισε: "Υπάρχουν τέσσερα φαβορί στη διοργάνωση, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Γερμανία και η Ισπανία. Η Πορτογαλία είναι σε ένα επόμενο γκρουπ ομάδων που μπορούν να πάνε ψηλά και αμέσως μετά είναι η Ελλάδα", ανέφερε.