Τα όνειρα του Ολυμπιακού έγιναν εφιάλτες στο Ολντ Τράφορντ

Το Θέατρο των Ονείρων μετατράπηκε σε... εφιάλτη για τον Ολυμπιακό, που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη και ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τραφορντ με σκορ 3-0, χάνοντας μία μοναδική ευκαιρία να προκριθεί στους 8 του Champions League.

Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έτοιμοι να τα παίξουν όλα για όλα, και οι επιθετικές τους διαθέσεις έδωσαν από την αρχή μία άγρια ομορφιά στο παιχνίδι, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και για τις δύο ομάδες.

Ωστόσο, ήταν οι “Κόκκινοι Διάβολοι” που ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ στο 23', όταν ο Ολλανδός διαιτητής Κάιπερς υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Φαν Πέρσι και ο Ολλανδός επιθετικός το εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το 1-0.

Το 1-0 δεν αρκούσε στην ομάδα του Μάντσεστερ για να πάρει την πρόκριση, μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, κι έτσι οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες συνέχισαν να πιέζουν. Και ενώ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε στο 40' να πετύχει ένα πολύτιμο γκολ με τη διπλή ευκαιρία των Φουστέρ και Τσόρι, των οποίων οι προσπάθειες σταμάτησαν πάνω στον Ντε Χέα, ήταν και πάλι η Γιουνάιτεντ που πανηγύρισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Φαν Πέρσι ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και μετά από ωραία μπαλιά του Ρούνι πλάσαρε τον Ρομπέρτο, πετυχαίνοντας το 2-0, με το οποίο ισοφάρισε το σκορ του Καραϊσκάκη.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, και ήταν και πάλι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι που με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 52' άφησε “άγαλμα” τον Ρομπέρτο, πετυχαίνοντας με το τρίτο προσωπικό του γκολ το 3-0.

Παρά τις προσπάθειες των “ερυθρολεύκων”, που είχαν καλές στιγμές με τον Φουστέρ στο 66' και τον Τσόρι στο 79', το 3-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, στέλνοντας στα προημιτελικά του Champions League τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.