Ο Μπιόρν Κάιπερς σφυρίζει το Μάντσεστερ Γ.-Ολυμπιακός

Ο Ολλανδός Μπιόρν Κάιπερς σφυρίζει τον επαναληπτικό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Champions League.

Ο Ολλανδός ρέφερι, που έχει γενέθλια σε μια εβδομάδα και συμπληρώνει τα 40 του χρόνια, σφύριξε την αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Φιορεντίνα την περασμένη Πέμπτη για τους 16 του Europa League, που έληξε ισόπαλος με 1-1.

Φέτος έχει σφυρίξει τη μόνη ήττα της Μπάγερν Μονάχου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το 3-2 από τη Μάντσεστερ Σίτι στην Allianz Arena, καθώς και την ήττα του ΠΑΟΚ με το ίδιο σκορ από τη Σάλκε στην Τούμπα στον επαναληπτικό των πλέι-οφ του Champions League.

Στους τελευταίους είκοσι αγώνες που έχει σφυρίξει σε ευρωπαϊκά κύπελλα, οι γηπεδούχοι έχουν κερδίσει μόλις επτά φορές.

Έχει ακόμη σφυρίξει την περσινή ήττα του Ολυμπιακού με 1-0 από τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν, η οποία, αν επαναλαμβανόταν και στο Θέατρο των Ονείρων, θα ήταν μια "γλυκιά" ήττα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, μιας και θα τους εξασφάλιζε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2012, σφύριξε την ήττα της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ από τη Βασιλεία στο Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ με σκορ 2-1. Πολλοί καλοί οιωνοί μαζεύονται...

Ο Κάιπερς είναι έμπειρος διαιτητής, καθώς έχει σφυρίξει επίσης τον τελικό του περσινού Europa League μεταξύ Μπενφίκα και Τσέλσι (1-2).