Οι σκέψεις του Τρινκιέρι για την τελική 12άδα της Εθνικής μπάσκετ

Η τρίτη θέση στο τουρνουά του Ουλμ, με μία νίκη και δύο ήττες, ασφαλώς δεν αποτελεί... παράσημο για την Εθνική. Όμως μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο χρήσιμη και ευεργετική από μία ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου στη Γερμανία. Ο Αντρέα Τρινκιέρι, οι συνεργάτες του, οι διεθνείς, αλλά και οι… φίλαθλοι, διαπίστωσαν εγκαίρως το βαθμό ετοιμότητα της ομάδας και τις αδυναμίες της. Και πλέον υπάρχουν δέκα μέρες μπροστά τους για να βελτιωθεί η εικόνα του ελληνικού συγκροτήματος, μέχρι την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ, την επόμενη Τετάρτη κόντρα στη Σουηδία.

Το Τουρνουά Ακρόπολις, όπου η Εθνική θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τη Βοσνία (27/8, 21:00), τη Λιθουανία (28/8, 19:00) και την Ιταλία (29/8, 21:00) στο ΟΑΚΑ, προσφέρεται για το τελικό μοντάρισμα, αλλά και για να αποφασίσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός για την τελική δωδεκάδα.

Αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του είναι 15 παίκτες, με την εκ νέου ενσωμάτωση του Βασίλη Καββαδά στις προπονήσεις από σήμερα. Ο νεαρός σέντερ του Πανιωνίου παρά την πολύ καλή προσπάθειά του στην προετοιμασία και το ζήλο που έδειξε παρότι κλήθηκε από τις… παραλίες λόγω της απουσίας του Σχορτσανίτη, αναμένεται να είναι ο ένας από τους τρεις που θα «κοπούν». Βάσει του μειωμένου χρόνου συμμετοχής που έχει σε σχέση με τους υπόλοιπους 13, δύσκολα θα κερδίσει θέση στο αεροπλάνο για το Κόπερ και ο Κώστας Βασιλειάδης. Μένει μία θέση, που βάζει σε πονοκέφαλο τον Ιταλό προπονητή.

Αυτοί που μοιάζουν να δίνουν μάχη είναι οι Κατσίβελης, Βουγιούκας και Περπέρογλου. Ο πρώτος αν και πρωτάρης είναι ο ικανότερος αμυντικός εκ των γκαρντ της ομάδας, ενώ δύσκολα θα κατέβει η Εθνική στη διοργάνωση με λιγότερους από τέσσερις χειριστές της μπάλας. Αντίστοιχα για τον δεύτερο, είναι μάλλον απίθανο να πάει η Ελλάδα με μοναδικές λύσεις στο «5» τους Μπουρούση και Μαυροκεφαλίδη. Θεωρητικά οι πολλές επιλογές στο «3» (Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Μπράμος) καθιστούν πιο δύσκολη τη θέση του Περπέρογλου, αλλά η καλή και διαρκώς ανοδική παρουσία του σε προπονήσεις και φιλικά προκαλεί πονοκεφάλους στον Τρινκιέρι. Η τελική επιλογή αναμένεται πιθανότατα με την ολοκλήρωση του τελευταίου τουρνουά.

Πηγή: sport-fm.gr