Πεδουλάκης: Πιο επιτυχημένος ο ΠΑΟ, παρά ο Ολυμπιακός…

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε φέτος πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ελλάδος. Ποιος από τους δύο θεωρείται πιο επιτυχημένος; Για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, το Τριφύλλι.

Ερωτηθείς σχετικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ο Κόσμος του Επενδυτή”, ο Πεδουλάκης απάντησε: “Στην Ελλάδα μας αρέσουν τα δίπολα, γι' αυτό έχουμε ζήσει και πολύ έντονους εμφυλίους... Προφανώς, και οι δύο ομάδες είναι πετυχημένες, αφού πέτυχαν κάτι ξεχωριστό. Αν έπρεπε να διαλέξω, εκτιμώ πως το δικό μας εγχείρημα ήταν πιο δύσκολο. Κανονικά, χρειάζονται τρία έως πέντε χρόνια για να δημιουργήσεις (ξανά) μια ομάδα πρωταγωνίστρια".

Σε ερώτηση σχετικά με τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν από τον κόσμο της ομάδας, σχολίασε: "Ο κόσμος ήταν αναμενόμενο να λειτουργήσει με το θυμικό, λόγω του Ζοτς. Έχουμε την πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη και αυτό ήταν ψυχολογικό βάρος για την ομάδα, χωρίς να αναζητώ ελαφρυντικό. Λόγω τραυματισμών, κάποιοι κλήθηκαν να κάνουν πράγματα στα οποία δεν ήταν τόσο καλοί, δεν ήμασταν ελκυστικοί ως ομάδα, επιστρατεύσαμε "τρικ", κάναμε "δύσκολες νίκες". Κάποια παιδιά δεν μπόρεσαν να το αντέξουν, δεν επέδειξαν την απαιτούμενη "κοινωνικότητα" στο σύνολο, στην οικογένεια που δημιουργούσαμε”.

Όσο για την περίπτωση του Αντετοκούνμπο, ο προπονητής του Παναθηναϊκού τονίζει ότι στην ομάδα τον παρακολουθούσαν για αρκετό καιρό και γνώριζαν ότι έχει εντυπωσιακή σωματοδομή, όμως υπήρχε σοβαρό θέμα με τα χαρτιά του. “Επίσης, ήταν ζήτημα χρόνου να βρεθεί στο ΝΒΑ, επομένως δεν θα αποτελούσε μια επένδυση μακράς πνοής”, υπογράμμισε.