Δ. Γιαννακόπουλος: Το πιο άνετο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού

Στον κόσμο του Παναθηναϊκού αφιέρωσε το πρωτάθλημα ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον φετινό τίτλο της Α1, κάνοντας ουσιαστικά την έκπληξη.

Ξεκίνησε πολύ πιο πίσω στην αφετηρία των τελικών, κυριάρχησαν όμως καθολικά και στις τρεις αναμετρήσεις που έγιναν.

"Ήμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Δουλεύαμε όλη τη χρονιά γιατί ο Ολυμπιακός ήταν χιλιόμετρα μπροστά, ειδικά στο ελεύθερο παιχνίδι. Εστιάσαμε λοιπόν στο παιχνίδι 5-5. Κάναμε δύο break της έδρας, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει κι αυτό το χρεώνονται όλα τα παιδιά μας", δήλωσε ο περιχαρής Πεδουλάκης.

Σε πελάγη ευτυχίας για την κατάκτηση του 33ου πρωταθλήματος στην ιστορία του Παναθηναϊκού έπλεε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος  ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια σε παίκτες, τεχνικό τιμ και κόσμο.

"Μετά το φετινό νταμπλ, δηλώνω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για τον μεγάλο Παναθηναϊκό μας", δήλωσε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ.

"Πρώτα απ' όλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αργύρη, στο τεχνικό τιμ, στους παίκτες για το πιο άνετο πρωτάθλημα στη σύγχρονη ιστορία μας. Πολλά συγχαρητήρια και σε όλους που στήριξαν το πλάνο μας με όλη την ψυχή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν κοντά και έδωσε την ψυχή του", συνέχισε.

Το φύλλο αγώνα είναι επιβαρυντικό για τους "ερυθρόλευκους", καθώς οι διαιτητές γέμισαν σχεδόν δύο σελίδες για να περιγράψουν τα επεισόδια στο ΣΕΦ στον τρίτο τελικό. Λέιζερ, κροτίδες και συμπλοκές οπαδών με ΜΑΤ, αναφέρονται μεταξύ άλλων στο κείμενο των ρέφερι.

Η οριστική διακοπή του τρίτου -και... φαρμακερού- αγώνα υπέρ των πρασίνων, που έδωσε τελικά τη νίκη και τον τίτλο στον Παναθηναϊκό,  αποφασίστηκε, λόγω της μη εκκένωσης του γηπέδου μετά από μία ώρα αναμονής, όπως έγραψαν οι διαιτητές.

"Ζητήθηκε άμεσα εκκένωση του γηπέδου από τους οπαδούς, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ. Μετά από 1 ώρα και 10 λεπτά από την διακοπή (11:05), δηλαδή στις 12:15 και με δεδομένο ότι δεν κατέστη εφικτή η εκκένωση του γηπέδου και μετά τη σύμφωνη γνώμη και της Αστυνομίας, το παιχνίδια διακόπηκε οριστικά. 1:27'' προ της λήξεως και ενώ το σκορ ήταν 72-76 υπέρ του Παναθηναϊκού", αναφέρεται στο φύλλο αγώνα για τη διακοπή.

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του και ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, μετά την οριστικοποίηση της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αποκάλυψε τον τραυματισμό του Διαμαντίδη.

"Παίζει εδώ και μήνες με ένα πόδι. Από τις 28 Δεκεμβρίου. Δεν μπορούσε να κάνει πλάγια βήματα. Έπαιζε με βολταρέν κι ενέσεις πριν τα μεγάλα παιχνίδια. Προσπαθούσαμε να τον κρύψουμε στην άμυνα. Έπρεπε κανονικά να μείνει δύο μήνες έξω. Θεωρώ ότι σε όλη τη σειρά πρωταγωνιστές με την άμυνα και την προσπάθειά τους ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα", δήλωσε ο κόουτς του Παναθηναϊκού.