Με φόρα το 2 – 0 ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για δύο περιόδους απέναντι στον αξιόμαχο ΑΓΟΡ, όμως έκανε το 2-0 κερδίζοντας 87-72 και θέλει άλλη μία νίκη για να περάσει στους τελικούς της Α1, με τη σειρά να μεταφέρεται στο Ρέθυμνο.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς στο ΣΕΦ και μετά το 24-12 του πρώτου δεκαλέπτου έδειχναν έτοιμοι για ένα εύκολο απόγευμα.

Ωστόσο το Ρέθυμνο πήγε στο Φάληρο αποφασισμένο να πουλήσει ακριβά το τομάρι του και να δείξει ότι βρίσκεται δίκαια στην ημιτελική φάση. Κάτι που κατάφερε και μάλιστα αρκετά καλά, έστω και αν στο τέλος η εμπειρία και η κλάση των πρωταθλητών Ευρώπης έκαναν τη διαφορά.

Στη δεύτερη περίοδο το Ρέθυμνο ξεκίνησε την αντεπίθεσή του και με επιμέρους σκορ 24-16 έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μόλις τέσσερις πόντους πίσω από τους «ερυθρόλευκους» (40-36)  οι οποίοι έδειχναν αρκετά χαλαροί.

Μάλιστα οι Κρητικοί κατάφεραν κάποια στιγμή να μειώσουν ακόμα και στον έναν πόντο (26-25).

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έδειχνε αρχικά να περιορίζει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως κατάφεραν να πλησιάσουν ξανά προβληματίζοντας τους γηπεδούχους, με κορυφαίο παίκτη τον Ντούβνιακ που ήταν ιδιαίτερα εύστοχος από τη γραμμή του τριπόντου.

Ένα τρίποντο του Σλούκα όμως προς το τέλος της περιόδου έφερε τη διαφορά στους επτά πόντους για τον Ολυμπιακό (60-53) και κάπου εκεί η αντίσταση του ΑΓΟΡ άρχισε να κάμπτεται.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε καμία διάθεση γι' αστεία. Τι κι αν ο Ντούβνιακ συνέχισε το ρεσιτάλ τριπόντων που είχε ξεκινήσει στα προηγούμενα δεκάλεπτα;

Ο Ολυμπιακός με τη γνωστή πλέον άμυνα και σωστότερες επιλογές στην επίθεση γρήγορα εκτόξευσε τη διαφορά στο 73-56, με αποτέλεσμα να μετατρέψει τα τελευταία λεπτά του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Οι τυχεροί που βρέθηκαν στο ΣΕΦ απόλαυσαν στο φινάλε μερικά εντυπωσιακά καρφώματα από τους Παπανικολάου και Πέτγουεϊ, με τον Ολυμπιακό να κλείνει τελικά το ματς στο +16, διαμορφώνοντας το τελικό 87-72.

Επόμενο ραντεβού για τις δύο ομάδες την προσεχή Δευτέρα στο Ρέθυμνο, για να μάθουμε αν η σειρά θα πάρει παράταση ή αν ο Ολυμπιακός θα φτάσει στους τελικούς «σκουπίζοντας»...

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 40-36, 60-53, 87-72

πηγή: novasports.gr