Περπέρογλου: Πιστεύω στο repeat

Αυτός ξέρει… Έχοντας κατακτήσει δύο φορές την Ευρωλίγκα και με τρεις συμμετοχές σε Final 4, ο Στράτος Περπέρογλου θεωρεί τον Ολυμπιακό ικανό να κατακτήσει και φέτος την Ευρωλίγκα. 

Ο διεθνής φόργουορντ δεν αποποιείται την ταμπέλα του αουτσάιντερ, την οποία μάλλον αποδέχεται με ευχαρίστηση αφού σημαίνει λιγότερη πίεση. 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Πόσο δύσκολη ήταν η σειρά με την Εφές και πώς βρήκατε τη δύναμη να επιστρέψετε από το -15 στο πέμπτο ματς; 

"Ήταν μια πολύ δύσκολη σειρά για μας. Η Εφές είναι εξαιρετική ομάδα και άξιζε να είναι στο Final 4, αλλά δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν για το πλεονέκτημα έδρας κι αυτό μας έδωσε την πρόκριση. Παίξαμε το καθοριστικό ματς μπροστά στον κόσμο μας και με τη βοήθειά τους τα καταφέραμε. Ήταν δύσκολα τα πράγματα μετά τον τρόπο που χάσαμε τον τέταρτο αγώνα και είχαμε πολλή πίεση. Δεν αρχίσαμε καλά το ματς, παίξαμε άσχημα στο πρώτο ημίχρονο και χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά τελειώσαμε τη δεύτερη περίοδο μόνο στο -8 και ξέραμε πως μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς με καλύτερη άμυνα. Η ομάδα μας δεν τα παρατά ποτέ, συνεχίζει να παλεύει και ο κόσμος μάς βοήθησε να κάνουμε την ανατροπή και να κερδίσουμε". 

-Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να γίνει μόλις η τέταρτη ομάδα στην εποχή του Final 4 που υπερασπίζεται τον τίτλο της. Μπορείτε να τα καταφέρετε; 

"Ποτέ δεν τα παρατάμε, σε έναν αγώνα ή στη διάρκεια της σεζόν. Ήταν μία μεγάλη χρονιά για μας, όπως και για τις άλλες ομάδες. Πολλά πράγματα μπορούν να σε βγάλουν εκτός ρυθμού, αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε στο Λονδίνο. Ελπίζω να επαναλάβουμε αυτό που πέτυχε πέρσι η ομάδα". 

-Έχεις κατακτήσει δύο φορές την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι το τέταρτο Final 4 της καριέρας σου, πρώτο με τον Ολυμπιακό… 

"Είναι ξεχωριστό κάθε φορά που βρίσκεσαι σε ένα Final 4. Κάθε παίκτης θέλει να βρίσκεται εκεί και είμαι ευλογημένος που φτάνω σε αυτό για τέταρτη φορά. Το συναίσθημα είναι μοναδικό και αποτελεί προνόμιο για μένα να είμαι μέλος ομάδων που κάθε χρόνο έχουν μεγάλες προσδοκίες και φτάνουν στο Final 4". 

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στο sport-fm.