Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί τον Γιώργο Κολοκυθά

Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ για τον Γιώργο Κολοκυθά, ο οποίος σήμερα τα ξημερώματα "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Την Τρίτη 5 Μαρτίου, στις 3μ.μ., θα τελεσθεί η νεκρώσιμη ακολουθία, στο Α’ Νεκροταφείο. Επιθυμία της οικογένειας, είναι αντί για στεφάνια, τα χρήματα να κατατεθούν για την ενίσχυση του έργου της "Κιβωτού του Κόσμου". 

 Ο Γιώργος  Κολοκυθάς, ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών στην Ελλάδα, ήταν τα τελευταία χρόνια γενικός αρχηγός της εθνικής ομάδας και β' αντιπρόεδρος της ΕΟΚ.

Ο Κολοκυθάς αγωνίστηκε σε Σπόρτινγκ και Παναθηναϊκό κατακτώντας με τους "πράσινους" τέσσερα πρωταθλήματα (1967, 1969, 1971, 1972), ενώ το 1969 αγωνίστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων και το 1972 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Σταμάτησε την καριέρα του μόλις στα 32 του χρόνια και εν συνεχεία ανέλαβε διάφορα θέσεις, όπως έφορος και υπεύθυνος εθνικών ομάδων.

Ανακοινώσεις ομάδων

Τα συλλυπητήριά της για το θάνατο του θρύλου του αθλήματος εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Βαρύ πένθος για την ΕΟΚ και το ελληνικό μπάσκετ, καθώς σήμερα το πρωί έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Γιώργος Κολοκυθάς. Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και ένας άνθρωπος με συνεπή παρουσία και ενεργό ρόλο στο χώρο και στα διοικητικά της Ελληνικής Ομοσπονδίας.[...]

Ο Κολοκυθάς ήταν "στρατιώτης" για την Εθνική Ομάδα. Σε 90 αγώνες σημείωσε 1807 πόντους, ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί σε ότι αφορά τα Ευρωμπάσκετ είναι 25 και 492: 19,7 πόντοι μέσο όρο. Ο Κολοκυθάς είναι ο πρώτος Έλληνας παίκτης που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε Ευρωμπάσκετ. Και όχι σε ένα, αλλά σε δύο: Το πρώτο ήταν το 1967 στο Ελσίνκι όπου είχε 22,9 πόντους μέσο όρο και το δεύτερο στην Καζέρτα με 22,7 πόντους μέσο όρο. Φρόντισε μάλιστα το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με την Εθνική Ομάδα να είναι από καλύτερά του με τη γαλανόλευκη: Στις 4 Μαΐου 1971 σημείωσε 35 πόντους απέναντι στην Εθνική Σκωτίας.

Το ΔΣ και οι εργαζόμενοι στην ΕΟΚ εκφράζουν τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Κολοκυθά".

ΚΑΕ Άρης: "Πιο φτωχό το ελληνικό μπάσκετ"

"Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Κολοκυθά και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ο Γιώργος κολοκυθάς προσέφερε τα μέγιστα στο ελληνικό μπάσκετ, το οποίο από σήμερα είναι πολύ πιο φτωχό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…".

"Η οικογένεια του ΠΑΟ έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο"

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Γιώργου Κολοκυθά, o οποίος υπήρξε μεγάλη μορφή του Παναθηναϊκού, από την εποχή που ακόμη δεν υπήρχε ΚΑΕ και το τμήμα μπάσκετ ανήκε στον Ερασιτέχνη.

"Ο Πρόεδρος, Αχιλλέας Μακρόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού Α.Ο εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον αναπάντεχο χαμό του Γιώργου Κολοκυθά. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού και ο ελληνικός αθλητισμός στο σύνολό του έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ίκαρος Καλλιθέας: "Γεια σου τεράστιε Γιώργο"

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το ξαφνικό χαμό του Γιώργου Κολοκυθά εξέδωσε η ΚΑΕ Ίκαρος Καλλιθέας.

"Ο Ίκαρος Καλλιθέας θα ήθελε να εκφράσει την θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Κολοκυθά και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Κάθε χαρακτηρισμός είναι λίγος για να περιγράψει το μεγαλείο του. Μια από τις σημαντικότερες μορφές του Ελληνικού αθλητισμού δεν είναι πλέον κοντά μας και ο Ίκαρος Καλλιθέας θα ήθελε να εκφράσει την θλίψη του για την απώλεια του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΟΚΥΘΑ και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του.

Είναι βέβαιο πως ο Γιώργος Κολοκυθάς θα είναι πάντα μαζί μας, καθώς η κληρονομιά που έχει αφήσει στο Ελληνικό μπάσκετ, είναι τεράστια, όπως και η προσωπικότητα του.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΚΑΕ ΠΑΟΚ:"Από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ"

Ως μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ χαρακτήρισε τον Γιώργο Κολοκυθά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ σε συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε για την απώλεια του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή.

"Η Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. εκφράζει τα βαθύτατή της θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Κολοκυθά, μίας από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και επί χρόνια εφόρου των εθνικών ομάδων μπάσκετ".