Καλάθης: Δεν αλλάζω με τίποτα τα χρόνια στον Παναθηναϊκό

Για τις αναμνήσεις του από τον Παναθηναϊκό και τη φετινή εμπειρία του στη Λοκομοτίβ Κούμπαν μίλησε ο Νικ Καλάθης στην ιστοσελίδα του EuroCup, αναπολώντας τις στιγμές που έζησε στο διάστημα της παραμονής του στο τριφύλλι.

“Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κι έπαιζα πίσω από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Είμαι ενθουσιασμένος που έχω μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα μου τώρα, αν και δεν θα άλλαζα τίποτα από τα χρόνια που είχα με τον Παναθηναϊκό. Είναι μία νέα αρχή αυτή για μένα στη Λοκομοτίβ. Μέχρι στιγμής είχα μία γεμάτη σεζόν και ελπίζω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα”.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ εξήγησε στη συνέχεια πως διατηρεί ακόμα σχέσεις με τους παλιούς του συμπαίκτες: “Είμαστε όλοι σε επαφή. Ο καθένας πήρε διαφορετικό δρόμο. Ο Τέπιτς είναι στην Καχασόλ, οι Καϊμακόγλου και Βουγιούκας στην Ούνιξ, ο Μάριτς είναι μαζί μου στη Λοκομοτίβ, ενώ οι Μπατίστ και Σάτο παίζουν στη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ και παίζουν ακόμη στην Ευρωλίγκα. Είναι λίγο... τρελό. Θα παίξω κόντρα στον Τέπιτς σύντομα, ενώ είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε την Ούνιξ στο μέλλον. Η Ούνιξ είναι πολύ σκληρή, πολύ καλή ομάδα. Είναι αστείο πως διασκορπιστήκαμε έτσι και πήραμε διαφορετικούς δρόμους, αλλά είμαστε όλοι σε επαφή, γιατί ήμασταν μία πολύ δεμένη ομάδα”.

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης αναφέρθηκε και στην εμπειρία του, στο διάστημα παραμονής του στη Μόσχα: “Η πόλη δεν είναι Αθήνα, αλλά υπάρχουν πράγματα για να κάνεις. Είναι απλά μια διαφορετική πόλη. Έχω εξαιρετικούς συμπαίκτες, κάτι που είναι υπέροχο. Αυτό είναι πάντα το καλύτερο κομμάτι -να παίζεις μαζί με εξαιρετικούς συμπαίκτες. Το κλειστό είναι όμορφο, νομίζω χωράει περίπου 7.000 ανθρώπους. Οι φίλαθλοι είναι πιο ήρεμοι από την Αθήνα. Είναι μία διαφορετική ατμόσφαιρα από εκείνη στον Παναθηναϊκό, με την καλή έννοια. Έχουμε καλούς φιλάθλους και εξαιρετική οργάνωση. Ο πρόεδρος θέλει να νικάμε και αυτό είναι πάντα ενδιαφέρον. Κάνει ό,τι μπορεί για να συμβεί αυτό. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανείς από μία ομάδα”.