Ήττα Παναθηναϊκού με 78 – 77 στη Ρωσία

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Χίμκι με 78-77, έχοντας πολλά παράπονα από την διαιτησία, ενώ οι Ρώσοι κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητο στην έδρα τους.

Στα 37'' πριν το τέλος ο Λόντσαρ κέρδισε το αντιαθλητικό φάουλ, έβαλε τις βολές, η μπάλα ήταν απ' έξω και στην επόμενη φάση οι διαιτητές έδωσαν την μπάλα απ΄έξω για τη Χίμκι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των "πράσινων".

Στα 14,5'' πριν το τέλος ο πάγκος του Παναθηναϊκού χρεώθηκε με δύο τεχνικές ποινές και οι Λόντσαρ, Ρίβερς με 3/4 βολές συνολικά έκαναν το 78-74, δίνοντας τέλος στο ματς.

Άτυχος στάθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης καθώς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 8ο λεπτό δεν πάτησε καλά στο παρκέ κι ένιωσε ενοχλήσεις στο πέλμα που είχε πρόβλημα το προηγούμενο διάστημα. Στη συνέχεια, αποχώρησε κουτσαίνοντας και δεν ξαναπέρασε στο παρκέ. 

 
Το πρώτο 46 - 39 προηγήθηκε και στο πρώτο ημίχρονο η ρωσική ομάδα σε έναν αγώνα, ο οποίος διεξήχθη στο πλαίσιο του Α' ομίλου, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την πρωτιά. Στο ματς του πρώτου γύρου η Χίμκι είχε επικρατήσει μέσα στο ΟΑΚΑ με σκορ 79-67.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού άργησε να φτάσει στο γήπεδο σχεδόν δύο ώρες, λόγω της τρομερής κίνησης στους δρόμους της Μόσχας.