Μετά τη μπόρα, ηρεμία και… ενότητα στον Παναθηναϊκό

Μετά την τρικυμία της Παρασκευής... πλέον επικρατεί νηνεμία στον Παναθηναϊκό. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν εγκαταλείπει την ΚΑΕ, όπως κατέστη σαφές χθες τόσο από τον Παύλο όσο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο από τα όσα ανέφεραν κατά την βράβευσή τους από τον ΠΣΑΤ για την προσφορά τους στον αθλητισμό. Παρότι οι «πληγές» που άφησε η επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον θείο του δεν έχουν επουλωθεί πλήρως, φαίνεται πως η κατάσταση εξομαλύνεται.

Άλλωστε η τοποθέτηση του Θανάση Γιαννακόπουλου χθες ήταν σαφής: «Ο Θεός να έχει καλά τον Δημήτρη. Σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν διαφορές. Αυτό έγινε και σε μας και τελείωσε. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε στο μπάσκετ και για μας αυτό είναι αυτονόητο να είμαστε δίπλα στον Παναθηναϊκό», ανέφερε, όπως μεταδίδει το sport-fm.gr.

Ως θετικό μήνυμα εκλαμβάνεται και το σημερινό πρωτοσέλιδο «χτύπημα» της εφημερίδας «Πράσινη», που είναι ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. «Η ισχύς εν τη ενώσει», είναι ο τίτλος της εφημερίδας που συνοδεύεται από τις παραπάνω δηλώσεις του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, που είχε βρεθεί στη... μέση της κόντρας, δήλωσε με τη σειρά του στην εφημερίδα: «Στον ελληνικό αθλητισμό πρέπει να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Ελπίζω και του χρόνου να είμαστε εδώ και να γιορτάζουμε τις επιτυχίες της χώρας μας. Όσο για τον Παναθηναϊκό, πάντα κάναμε τα πάντα για το σύλλογο. Το κάνουμε και τώρα κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο έχουμε υγεία. Και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο και σε όλα τα αθλήματα».

Πατά Ελλάδα ο Καπόνο

Στις 18:00 αναμένεται στην Αθήνα ο Τζέισον Καπόνο. Ο Αμερικανός φόργουορντ, που ξεπέρασε το προσωπικό του πρόβλημα, προσγειώνεται και θα πιάσει αμέσως δουλειά. Ασφαλώς δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμος για το ματς της Πέμπτης με τη Χίμκι στη Μόσχα, αλλά δεν αποκλείεται να αγωνιστεί την Κυριακή κόντρα στην Καβάλα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης περιμένει να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση του 31χρονου φόργουορντ, καθώς προέρχεται από μακρά αγωνιστική απραξία. Παρότι γυμναζόταν μόνος του για να συντηρηθεί, έχει να παίξει σε αγώνα από τις 14 Μαρτίου!

Ανησυχία για Ούκιτς

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ρόκο Λένι Ούκιτς στο ματς της Πέμπτης με τη Χίμκι, καθώς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο. Ο Κροάτης γκαρντ θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του. Αντίθετα, ο Μάρκους Μπανκς που χθες έμεινε εκτός προπόνησης λόγω ενοχλήσεων στον αριστερό ώμο, αναμένεται να ταξιδέψει κανονικά στη Μόσχα.