Σταματάει το μπάσκετ ο Κιριλένκο

Τέλος στη μεγάλη του καριέρα έβαλε με μία δήλωσή του ο μεγάλος Ρώσος μπασκετμπολίστας, Αντρέι Κιριλένκο με δήλωση του στην εφημερίδα Sport Express. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο παίκτης: "αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου. Αυτή είναι η οριστική μου απόφαση", για να προσθέσει στη συνέχεια ότι "τώρα θα ήθελα να αλλάξω κάτι στο ρωσικό μπάσκετ". 

Ο ίδιος δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραμείνει μακριά από το ρωσικό μπάσκετ, καθώς φέρεται να επιθυμεί να διεκδικήσει την προεδρεία της ρωσικής ομοσπονδίας. Ο Ο Αντρέι Κιριλένκο μετά την σεζόν 1997-98 αγωνίστηκε στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Μόσχα για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ (1998-2001). Τα επόμενα δέκα χρόνια τα πέρασε αγωνιζόμενος με τα χρώματα των Γιούτα Τζαζ, ενώ την σεζόν 2011-12 επέστρεψε στην Ευρώπη για την «ομάδα του στρατού». Πέρσι και πρόπερσι έπαιξε στους Νετς και στους Τίμπεργουλβς, ενώ φέτος έπαιξε υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

Ο Κιριλένκο με την εθνική ομάδα της χώρας του βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης το 2007 και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το 2011.