Θρυλικός Ολυμπιακός! Στον τελικό του Final 4 με επική εμφάνιση

Μία απίστευτη πρόκριση στον τελικό του Final Four πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (της οποίας τείνει να γίνει... κακός δαίμονας), με εκπληκτική εμφάνιση στα τελευταία λεπτά και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με εννέα πόντους πέντε λεπτά πριν το τέλος, φτάνοντας στη νίκη με σκορ 69-68.

Οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν διαβασμένοι στην άμυνα, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των Ρώσων, όμως έκαναν πάρα πολλά αβίαστα λάθη στις πάσες τους, με αποτέλεσμα να χαρίσουν πολλούς εύκολους πόντους στους Ρώσους, οι οποίοι επίσης υπέπεσαν σε αρκετά λάθη.

Αν και στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει ως και με οκτώ πόντους, κατάφερε να πλησιάσει ξανά στο σκορ γρήγορα, όμως δεν είχε καμία βοήθεια από τον πολύ κακό Σπανούλη, που στο τέλος της τρίτης περιόδου είχε 0/10 σουτ εντός παιδιάς και 4 λάθη, με τον Πρίντεζη να προσπαθεί σχεδόν μόνος του να “γυρίσει” το παιχνίδι.

Στην τελευταία περίοδο η ΤΣΣΚΑ έφερε τη διαφορά στους 9 πόντους, 4,5 λεπτά πριν τη λήξη, όμως οι Πειραιώτες έβγαλαν “ψυχή” και, με παρόντα αυτή τη φορά τον Σπανούλη με δύο τρίποντα, κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 64-63, δύο λεπτά πριν το τέλος, ενώ ένα ακόμα καλάθι του Σπανούλη έφερε τη διαφορά στους τρεις πόντους, πριν οι Ρώσοι ισοφαρίσουν σε 66-66.

Και τότε μίλησε και πάλι ο Σπανούλης: Με εύστοχο σουτ τριών πόντων 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε το 69-66, θέτοντας τις βάσεις της πρόκρισης. Ο Ντε Κολό με 2/2 βολές μείωσε σε 69-68, πριν ο Σλούκας με 1/2 βολές διαμορφώσει το τελικό 70-68

Για τους Ρώσους, ο Ντε Κολό τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους, ενώ ακόμα 11 πρόσθεσε ο Κάουν. Από τους “ερυθρόλευκους” ξεχώρισε ο Πρίντεζης με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, όμως ήταν ο Σπανούλης που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, με 13 πόντους (εκ των οποίων οι 11 στην τελευταία περίοδο). 10 πόντους πρόσθεσε ο Σλούκας.

Στον τελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, που στον δεύτερο ημιτελικό διέλυσε τη Φενέρμπαχτσε με 96-87.

Έτσι, το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε ένα repeat του τελικού του 2013 στο Λονδίνο, όταν ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει της Ρεάλ με 100-88, με τους “ερυθρόλευκους” να ελπίζουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι και αυτή τη φορά υπέρ τους, έστω κι αν το έργο τους γίνεται πιο δύσκολο, δεδομένου ότι οι Μαδριλένοι αγωνίζονται στην έδρα τους...

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η Ρεάλ είναι η πολυνίκης στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, με 8 κατακτήσεις, ο τελευταίος της τίτλος ήταν το 1995, με αντίπαλο και πάλι τον Ολυμπιακό, και πάλι στην Ισπανία (αλλά στη Σαραγόσα).