Μάτια του Πόρτλαντ παρακολουθούν τον Κώστα Παπανικολάου

Στην ιστοσελίδα της Euroleague έχει αναφερθεί συχνά ως ερώτημα. Ως απορία. Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι το αναρωτήθηκαν στον περσινό τελικό της διοργάνωσης όταν ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της ΤΣΣΚΑ και κατέκτησε το ευρωπαϊκό στέμμα.

Αξίζει τη μετακόμιση στο ΝΒΑ ο Έλληνας άσος

Όσοι γνωρίζουν από μπάσκετ και αγαπούν το άθλημα, το έχουν κι αυτοί στο μυαλό τους. Ώσπου έρχεται η στιγμή της επιβεβαίωσης για όσους το είπαν και της δικαίωσης γι' αυτόν που του τυχαίνει. Κατά βάση, στον Κώστα Παπανικολάου δεν τυχαίνει ακριβώς. Του αξίζει. Ο πολυσύνθετος παίκτης του Ολυμπιακού βρίσκεται κοντά στο NBA. Εξέλιξη λογική, αν γνωρίζει κανείς τους κανόνες του μπάσκετ. Ο Παπανικολάου μαρκάρει, πασάρει, σουτάρει, σκοράρει, ντουμπλάρει, παίρνει ριμπάουντ. Εργαλείο είναι λοιπόν ο 22χρονος φόργουορντ και στο Πόρτλαντ σκέφονται σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησής του.

Επενδύουν ξανά στο ρόστερ οι Πόρτλαντ Μπλέιζερς

Μετά από αρκετά μέτρια χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Μπλέιζερς βρίσκονται σε φάση ανόδου, ισχυροποίησης του ρόστερ και "γεμίσματος" του salary cap τους με παίκτες περιωπής και προσόντων.

Το τελευταίο διάστημα άνθρωποι από το Πόρτλαντ παρακολουθούν στενά τον Κώστα Παπανικολάου. Ωστόσο, η απόκτησή του σε πρώτο χρόνο δε φαντάζει εύκολη υπόθεση, καθώς ο φόργουορντ των ερυθρολεύκων δεσμεύεται με συμβόλαιο  με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2014.

Οι τρόποι για να γίνει η μεταγραφή και οι φιλοδοξίες του παίκτη

Υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του παίκτη, ο οποίος αναφέρει ότι μπορεί να αποχωρήσει από τον Πειραιά για το ΝΒΑ το 2013, αρκεί να καταβληθεί στον Ολυμπιακό το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, ποσό που φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο να καταβάλει οποιαδήποτε ομάδα τη δεδομένη στιγμή.

Από εκεί και πέρα όμως, το θέμα έχει να κάνει και με τις προσωπικές φιλοδοξίες του παίκτη. Αυτό που ψιθυριζόταν -άλλοτε, μάλιστα, λεγόταν φωναχτά- τόσο ανάμεσα σε φίλους και παράγοντες του αθλήματος, φίλους του παίκτη, ακόμη και δημοσιογράφους, ότι δηλαδή ο Κώστας Παπανικολάου αξίζει μια δοκιμή στον... μαγικό κόσμο του NBA, έχει γίνει αντιληπτό και από τον ίδιο.

Πιστεύει ο ίδιος ότι είναι η κατάλληλη ώρα για να μεταφερθεί στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού; Έχει καλύψει τις φιλοδοξίες του στην Ευρώπη; Αισθάνεται ότι έχει ολοκληρωθεί ως παίκτης; Αν τα πιστεύει όλα αυτά, έχει την επιλογή να βάλει χρήματα από την τσέπη του και να πληρώσει το υπόλοιπο συμβόλαιο για να πάει στο Πόρτλαντ. Πλην όμως, το ποσό που θα χρειαστεί να καταβάλει θα πλησιάζει τις 500.000 ευρώ, τη στιγμή που θα λάβει από τους ερυθρόλευκους άλλες 500.000 ευρώ εάν ολοκληρώσει το συμβόλαιό του στο λιμάνι.