Νικητής ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι των “αιωνίων”

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι των “αιωνίων” για την Α1 στο μπάσκετ, καθώς επικράτησε του Παναθηναϊκού με σκορ 81-75, σε ένα παιχνίδι με... ασυνήθιστα καλό ρυθμό και θέαμα, και πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τους “πράσινους” να βασίζονται στους Σλότερ και Μαυροκεφαλίδη και τον Διαμαντίδη να “εγκλωβίζεται” από την άμυνα του Ολυμπιακού.

Στην τρίτη περίοδο, ωστόσο, οι “ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν στο σκορ, με τη διαφορά να φτάνει και τους 13 πόντους (58-45), και παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Πάντως, οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατάφεραν να... τρομάξουν τους Πειραιώτες, με ένα εντυπωσιακό σερί 11-1 στην τελευταία περίοδο, που μετέτρεψε το 72-59 σε 73-70, πριν διαμορφωθεί με βολές και ένα τρίποντο του Σλότερ το τελικό σκορ.

Πολύτιμη ήταν για τους “ερυθρόλευκους” η συνεισφορά του ηγέτη Βασίλη Σπανούλη, που τελείωσε το ματς με 20 πόντους, ενώ κρίσιμα καλάθια πέτυχαν και οι Ντάρντεν και Λαφαγιέτ. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν ο Σλότερ με 18 πόντους και ο Μαυροκεφαλίδης με 15.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 21 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Α1 (10 νίκες και μία ήττα), έναντι 19 του Παναθηναϊκού, που όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στα κέρδη του Ολυμπιακού και η θετική παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη, που επέστρεψε από τραυματισμό, αν και δεν ήταν 100% έτοιμος.