Εθνική μπάσκετ: Οι δύο που έκοψε ο Κατσικάρης στο δρόμο για τη 12άδα

Οι Γιώργος Μπόγρης και Γιάννης Αθηναίου αποχώρησαν από την προετοιμασία της Εθνικής. Συνεπώς, απομένει να κοπεί ένας ακόμη να αποχωρήσει για να προκύψει η τελική δωδεκάδα, με την οποία η Ελλάδα θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Ισπανίας στο επερχόμενο Μουντομπάσκετ. 

Στους 13 παίκτες μειώθηκε πλέον το ρόστερ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.

 
Μετά το τουρνουά του Κάουνας, ο Φώτης Κατσικάρης αποφάσισε να "κόψει" τους Γιώργο Μπόγρη και Γιάννη Αθηναίου, τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην προετοιμασία και το ζήλο που έδειξαν. Πλέον απομένει να «κοπεί» ένας ακόμη παίκτης για να προκύψει η τελική δωδεκάδα, με επικρατέστερο να αποχωρήσει τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και αουτσάιντερ τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη. 
Η Εθνική μας συνεχίζει την προετοιμασία της με τους:
 
Νίκο Ζήση (Ούνιξ Καζάν), Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθη (Γκρίζλις), Κώστα Βασιλειάδη (ελεύθερος), Κώστα Παπανικολάου (Ρόκετς), Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς (Παναθηναϊκός), Γιάννη Αντετοκούνμπο (Μπακς), Γιώργο Πρίντεζη (Ολυμπιακός), Κώστα Καϊμακόγλου (Ούνιξ Καζάν), Γιάννη Μπουρούση (Ρεάλ Μαδρίτης), Ίαν Βουγιούκα (ελεύθερος), Ανδρέα Γλυνιαδάκη (ελεύθερος).

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει σήμερα στις 21:30 στην Αθήνα κι ακολουθούν τα φιλικά με την Τουρκία, την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (21:15) και την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη (21:00), στα οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά φέτος ο Νικ Καλάθης έχοντας εκτίσει την τιμωρία του. 

Σημειώνεται επίσης ότι ο Κώστας Παπανικολάου επελέγη στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά του Κάουνας, όπου η Εθνική κατετάγη δεύτερη.