Στο κόλπο για τη διεκδίκηση του Eurobasket 2015 η Ελλάδα

Στις αρχές του επόμενου μήνα θα αποφασίσει η FIBA Europe για το αν η Ουκρανία θα διοργανώσει το Eurobasket του 2015 λόγω των ραγδαίων εθνικών εξελίξεων στη χώρα, με το ενδεχόμενο να της αφαιρεθεί η διοργάνωση να είναι πολύ πιθανό.

Η ισπανική εφημερίδα El Mundo Deportivo γράφει ότι η Γαλλία δείχνει να μην είναι πια τόσο θερμή μπροστά στο ενδεχόμενο να αναλάβει τη διοργάνωση για λόγους οικονομικούς και τονίζει ότι μόνο η Ισπανία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβει όλη τη διοργάνωση.

Ωστόσο, στο ίδιο δημοσίευμα εμφανίζεται ως εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να γίνει το Eurobasket 2015, το Eurobasket της... Ευρώπης, δεδομενων των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει.

Διάφορες χώρες θέλουν να φιλοξενήσουν αγώνες ομίλων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα και επίσης, η Κροατία, το Ισραήλ και η Πολωνία.

Οι χώρες αυτές επιθυμούν να φιλοξενήσουν τους αγώνες ενός ομίλου της ομάδας τους και τη νοκ άουτ φάση από τα προημιτελικά και μετά.

Υπάρχουν όμως και έντεκα χώρες, η Κύπρος, η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Σερβία, η Βοσνία, η Τσεχία και η Σλοβακία, που θέλουν να φιλοξενήσουν μόνο αγώνες ενός ομίλου.