Πέρασε από το “κάστρο” του Ολυμπιακού η Μπαρτσελόνα

Η “τιτανομαχία” του ΣΕΦ ανάμεσα στον πρωταθλητή κόσμου Ολυμπιακό και την... επίδοξη πρωταθλήτρια κόσμου Μπαρτσελόνα δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ελληνική ομάδα, καθώς οι “μπλουγκράνα” έφυγαν με τη νίκη από το Φάληρο, με σκορ 81-72, βάζοντας σε μπελάδες τους Πειραιώτες.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Πρίντεζη, που ήταν ο βασικός εκφραστής των επιθέσεων του Ολυμπιακού, ενώ για τους “μπλαουγκράνα” το ρόλο αυτό ανέλαβε ο βετεράνος Ναβάρο, που τελείωσε το ματς με 21 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Όλεσεν, με 14 πόντους. Για τον Ολυμπιακό, Πρίντεζης και Σπανούλης σημείωσαν από 17 πόντους.

Παρά το γεγονός ότι οι πρωταθλητές κόσμου βρίσκονταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, προσπάθησαν με μία αντεπίθεση διαρκείας να πάρουν τη νίκη στο τέλος, με τον Σπανούλη να ανεβάζει στροφές, όμως το τρίποντο του Όλεσον ένα λεπτό πριν το τέλος, με το οποίο η διαφορά έφτασε τους 6 πόντους, ήταν “μαχαιριά” για τους παίκτες του Μπαρτζώκα, που δεν μπόρεσαν να συνέλθουν.

Η ήττα αυτή καθιστά δυσκολότερη την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” έχουν πλέον μία νίκη και δύο ήττες σε τρεις αγώνες στο Top-16, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα έχει μόνο νίκες.