Νέες ισορροπίες στο ελληνικό μπάσκετ βλέπει ο Γ. Σφαιρόπουλος

"Ο Ολυμπιακός έχει ασφαλώς ένα προβάδισμα για το πρωτάθλημα, αλλά θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός θα βελτιωθεί, δεν θα είναι όπως χθες. Το ματς του δευτέρου γύρου στο ΣΕΦ θα είναι σημαντικό. Όποιος έχει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς θα έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο".

Τα λόγια του προπονητή, Γιάννη Σφαιρόπουλου, αντικατοπτρίζουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αλλαγή φρουράς που συντελείται ήδη από πέρσι στο ελληνικό μπάσκετ.

"Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια, έλεγξε το ματς από την αρχή, δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να τρέξει και να βάλει εύκολο καλάθι, περιόρισε τον Σχορτσανίτη πολύ καλά και πήγε σε σετ παιχνίδι όπου έχει πλεονέκτημα ως πιο έτοιμη ομάδα", τόνισε ο πάλαι ποτέ βοηθός προπονητή των ερυθρολεύκων και της εθνικής Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε χθες με 64-60 μέσα στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα τον αδικεί καθώς κυριάρχησε εντός του αγωνστικού χώρου. Η εμφάνιση των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ήταν ιδιαίτερα πειστική και αντάξια των τίτλων που φέρουν από την περσινή σεζόν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έπλεξε και το εγκώμιο των προπονητών των "αιωνίων", Γιώργου Μπαρτζώκα και Αργύρη Πεδουλάκη: "Και οι δύο προπονητές είναι αρκετά ικανοί. Έχουν φέρει τη δική τους φιλοσοφία, αλλά δεν προσπαθούν να αλλάξουν πολύ από την εικόνα που είχαν οι ομάδες πέρυσι. Πάντως και οι δύο βάζουν τις δικές τους πινελιές".