Ηχούν τα τύμπανα του ντέρμπι του Κυπέλλου

Η αντίστροφη μέτρηση για τον βραδινό μεγάλο ημιτελικό του ΟΑΚΑ στις 19:30 της Δευτέρας για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος έχει αρχίσει.

Με σχεδόν όλα του τα "όπλα" θα παραταχθεί τελικά ο Παναθηναϊκός στον αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, σε έναν αγώνα ο οποίος θα κλείσει τη μπασκετική χρονιά και θα αποτελέσει προάγγελο των αναμετρήσεων των "αιωνίων" και στον πέμπτο όμιλο της Euroleague.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Άρη, που κέρδισε τον Πανιώνιο, με σκορ 88-79 στο Nick Galis Hall.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε με ικανοποίηση τους Γιόνας Ματσιούλις και Νίκο Παππά να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών τους και να ακολουθούν το πρόγραμμα προπόνησης της ομάδας χωρίς να αισθανθούν την παραμικρή ενόχληση. Έτσι, τους συμπεριέλαβε στην αποστολή, που αποσύρθηκε σε ξενοδοχείο ενόψει του αυριανού μεγάλου αγώνα.

Μοναδικός απών θα είναι ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος έχει ξεκινήσει και ακολουθεί θεραπεία, μετά τη θλάση στον δικέφαλο μηριαίο, που υπέστη στον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη Euroleague.

Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός προπονήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τους Πέτγουεϊ και Λο να ακολουθούν μέρος της προπόνησης. Την Δευτέρα το μεσημέρι θα αποφασιστεί το αν θα ακολουθήσουν την αποστολή στο ΟΑΚΑ. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έχει περισσότερες πιθανότητες. Το "παρών" στο πρόγραμμα έδωσαν και οι Πρόεδροι της ΚΑΕ,  Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες μέρες με ένα πρόβλημα στην μέση, το οποίο... κληρονόμησε από το ματς με την Ζιελόνα Γκόρα στην Πολωνία. Πάντως, ο Πέτγουεϊ αισθάνεται καλύτερα και νιώθει πως είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά τον Έισι Λο, ύστερα από την παρακέντηση που του έγινε στο γόνατο, καθώς είχε έντονο πρήξιμο στο συγκεκριμένο σημείο και του αφαιρέθηκε το υγρό, ο ίδιος ο πλέι-μέικερ των ερυθρολεύκων δείχνει να αισθάνεται καλύτερα, αλλά το μείον στην περίπτωση του είναι πως έχει απουσιάσει από τις τελευταίες προπονήσεις των Πειραιωτών.

Η ενημέρωση που υπάρχει, πάντως, από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο, αναφέρει ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πάρει την τελική του απόφαση για τη δωδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στην αναμέτρηση το μεσημέρι της Δευτέρας.