Περίπατος Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο 'ΟΑΚΑ' του Ίκαρου Χαλκίδας με 77-61, συνεχίζει να πρωτοπορεί στην ελληνική Basket League μετά από εννέα αγωνιστικές και πηγαίνει στη Ρωσία, για το ματς με την Κούμπαν, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία παρά τα προβλήματα.

Αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Ίκαρο Χαλκίδας ήταν να συνεχίσει με νίκες, φυσικά, τις υποχρεώσεις του στην Basket League και να μην προκύψει κάποιο άλλο ζήτημα που ν΄ αφορά απουσίες. Εφόσον τα πέτυχε αμφότερα το ματς με τον Ίκαρο είχε θετική εξέλιξη και κατάληξη για τους Νταμπλούχους Ελλάδας του Αργύρη Πεδουλάκη.

Το τελικό 77-61 αφήνει το «τριφύλλι» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 8-1 απολογισμό, μπροστά από τον Ολυμπιακό του 9-0 (-2 βαθμοί λόγω τιμωρίας). Για τον Ίκαρο, στον πάγκο του οποίου ντεμπούταρε ο Άρης Λυκογιάννης ο οποίος αντικατέστησε τον Γιώργο Καλαφατάκη, ήταν η έβδομη ήττα σε εννέα αγώνες με αποτέλεσμα ο σύλλογος της Χαλκίδας να βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με τον Ηλυσιακό.

Την ερχόμενη Παρασκευή (13/12) οι «πράσινοι» αγωνίζονται στη Ρωσία με τη Κούμπαν, επιδιώκοντας καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλό τους στην Ευρωλίγκα με το παιχνίδι απέναντι στον Ίκαρο να λογίζεται ως μία καλή προπόνηση ενόψει της εξόδου με τη Λοκομοτίβ. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν κοντά στο πρώτο ημίχρονο (30-24), παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός επιχείρησε από νωρίς να «καθαρίσει» το παιχνίδι (με 25-13 προηγήθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο).

Στην τρίτη περίοδο το επί μέρους 29-15, ουσιαστικά, έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους, με το σκορ στο 30΄ να είναι 59-39. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν μπροστά στο 33΄ μέχρι και με 26 πόντους (67-41) με την τελική διαφορά να σταματά στους +16 πόντους (77-61). Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν ο Αντώνης Φώτσης με 17 πόντους, ενώ δεν αγωνίστηκαν οι Μασιούλις και Παππάς που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς. Για τον Ίκαρο ο Μανωλόπουλος σημείωσε 17 πόντους, με τον Γκόβενς ν΄ ακολουθεί με 16 και τον νεοφερμένο Ρίτσαρντς να έχει 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Ο «Batman» του Παναθηναϊκού, για τον οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε λεπτό ο Ραμέλ Κάρι προφανώς για λόγους ξεκούρασης, μάζεψε και 7 ριμπάουντ κι έκανε ένα πολύ μεστό παιχνίδι, ενώ πήραν χρόνο συμμετοχής και οι νεαροί Χαραλαμπόπουλος και Αποστολίδης. Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης που αμφότεροι βοήθησαν σε πόντους και ριμπάουντ. Για τον Ίκαρο ο πρώην «πράσινος» Γιάννης Γκαγκαλούδης ήταν εκ των κορυφαίων, μαζί με τους πρώτους σκόρερ, έχοντας 11 πόντους και 9 ασίστ απολογισμό.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 30-24, 59-39, 77-61.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 2 (3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Μπατίστ, Φώτσης 17 (5 ριμπάουντ), Ούκιτς 9 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Λάσμε 12 (4 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης 11 (7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Διαμαντίδης 10 (2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα), Γκιστ (4 ριμπάουντ), Γιάνκοβιτς 10 (3 ασίστ), Αποστολίδης 3 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

Ίκαρος Χαλκίδας (Άρης Λυκογιάννης): Γκόβενς 16, Παπανικολόπουλος, Μανωλόπουλος 17 (5 ριμπάουντ), Γκαγκαλούδης 11 (9 ασίστ), Α. Βουγιούκας, Τολιόπουλος, Μάσιτς 3 (3 ριμπάουντ), Ρίτσαρντς 14 (7 ριμπάουντ), Μπέμπης

πηγή: novasports.gr