Μάχη ψυχολογίας στη… σκακιέρα του ΟΑΚΑ

Η πρώτη παρτίδα σκάκι μεταξύ "αιωνίων" στην Α1 δίνεται απόψε στις 18:45 στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι μετά την περσινή αλλαγή φρουράς στο βάθρο του πρωταθλητή.

Η σεζόν έχει ξεκινήσει μέτρια και για τους δύο αντιπάλους. Έκαναν περίπατο στο Κύπελλο, ξεκίνησαν με το δεξί στο πρωτάθλημα, υπέστησαν όμως και οι δύο από μία εκτός έδρας ήττα στη Euroleague και ειδικά ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την εμφάνισή του κόντρα στην Εφές Αναντόλου.

Οι κόντρες Πεδουλάκη - Μπαρτζώκα

Το ενδιαφέρον εστιάζεται, πέρα από τις νεανικές ομάδες των δύο ουσιαστικών διεκδικητών του τίτλου στην Α1, στην κόντρα μεταξύ των προπονητών. Αργύρης Πεδουλάκης και Γιώργος Μπαρτζώκας έχουν μακρά ιστορία μονομαχιών. Τη σεζόν 2010-11 ο Πεδουλάκης είχε δύο στις δύο νίκες με το Περιστέρι έναντι του Πανιωνίου. Την περσινή χρονιά ο Μπαρτζώκας πήρε ρεβάνς από τον πάγκο των κυανέρυθρων και πάλι νικώντας το Περιστέρι δύο φορές.

Ο Στράτος Περπέρογλου ως φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ

Το ΟΑΚΑ θα φλέγεται απόψε. Αναμένονται 16.000 οπαδοί του τριφυλλιού. Για πρώτη φορά, μετά από 15 χρόνια, ο Ολυμπιακός πατά το παρκέ του ΟΑΚΑ ως πρωταθλητής. Θα υπάρχει αλλαγή ισορροπιών. Ενδιαφέρον έχει και η επιστροφή του Στράτου Περπέρογλου με τη φανέλα του "αιωνίου" αντιπάλου, αυτή τη φορά. Σίγουρα δε θα είναι τόσο επεισοδιακή όσο η προπέρσινη εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη μιας και ο Περπέρογλου είναι αθλητής χαμηλών τόνων, ωστόσο αναμένεται με ενδιαφέρον η αντιμετώπιση των φιλάθλων του τριφυλλιού προς το πρόσωπό του.

Η επιστροφή του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη

Ο Παναθηναϊκός θα είναι πλήρης. Ο Στέφαν Λάσμε έχει ξεπεράσει τα προβλήματά του, πήρε χρόνο συμμετοχής και θα είναι ετοιμοπόλεμος. Μακράν το κορυφαίο πρόσωπο όμως για τους πράσινους είναι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος τίθεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τους ερυθρόλευκους από τη στιγμή που επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Να δικαιολογήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή θέλουην στον Πειραιά

Στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνέστησε ψυχραιμία μετά την ψυχρολουσία από την Εφές και έδωσε έμφαση στα πολλά λάθη που κάνει η ομάδα. Η ελαχιστοποίησή τους θα βοηθήσει στο να έρθει η νίκη στο ΟΑΚΑ, κατά τον Μπαρτζώκα. Όσο κι αν είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν, ο Ολυμπιακός, ακόμη και να ηττηθεί, πρέπει να δικαιολογήσει το προφίλ του πρωταθλητή. Το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής της Α1 δεν κρίνει τον τίτλο. Δίνει όμως προβάδισμα ψυχολογίας.