“Άλωσε” το Βελιγράδι στην παράταση ο Παναθηναϊκός

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, “λυγίζοντας” στην παράταση τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, με σκορ 90-86

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός στη δεύτερη περίοδο, με πολλά κενά στην άμυνα, που επέτρεψαν στον Ερυθρό Αστέρα να πάει στα αποδυτήρια με διαφορά 15 πόντων (48-33).

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη μπήκαν δυνατά στην τρίτη περίοδο, με ένα εντυπωσιακό σερί 12-0 που έφερε το ματς σχεδόν στα ίσα, αφήνοντας άποντους τους Σέρβους για περισσότερα από πέντε λεπτά (!), όμως οι γηπεδούχοι συνήλθαν και πήραν και πάλι το πάνω χέρι, με την τρίτη περίοδο να λήγει με σκορ 56-48.

Οι “πράσινοι” αντέδρασαν στην τελευταία περίοδο, και με τρίποντο του Διαμαντίδη δύο λεπτά πριν το τέλος μείωσαν στον πόντο (67-66), ενώ ένα έξυπνο γκολ-φάουλ από τον άνθρωπο του αγώνα, τον εκπληκτικό Νίκο Παππά, έβαλε μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό με 69-67.

Από εκεί και μετά, οι “πράσινοι” έμοιαζαν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους, όμως η αστοχία στις βολές και το τρίποντο του Σιλμπ δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έφεραν το παιχνίδι στο 74-74, και ο Διαμαντίδης δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο τελευταίο κρίσιμο σουτ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί σε παράταση.

Στον έξτρα χρόνο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε από την αρχή να πάρει κεφάλι στο σκορ, με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Μπράμο και Μασιούλις, και τελικά έφυγε από το Βελιγράδι με τη νίκη, με σκορ 90-86.