Europa League: Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός 3-0 την Μπράγκα

Europa League: Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός 3-0 την Μπράγκα

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήραν τους πρώτους τους βαθμούς στην διοργάνωση - Δείτε τα γκολ

Ο Ολυμπιακός εμφανίσθηκε επιτέλους ως τροπαιούχος Ευρώπης και μετά την ήττα του με «κάτω» τα χέρια την 1η αγωνιστική του Europa League κόντρα στη Λιόν, κυριάρχησε το βράδυ της Πέμπτης της Μπράγκα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επικρατώντας με 3-0.

Πρόσωπο της βραδιάς, ποιος άλλος, ο Ελ Κααμπί, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Ζέλσον, Ροντινέι, αλλά και τον «πιτσιρικά» Μουζακίτη, που έδινε λύσεις επιθετικά και ανασταλτικά στο κέντρο του γηπέδου. Ο Ολυμπαικός έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, καθώς μόλις στο 4΄ βαθιά μπαλιά του Ορτέγκα από αριστερά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Ζέσον, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πάσαρε παράλληλα δεξιά στον επερχόμενο Ελ Κααμπί, ο οποίος σκόραρε, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Πορτογάλος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η Μπράγκα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 21΄, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε την προσπάθεια του Γκάμπριελ, ενώ οι Πορτογάλοι είχαν την μεγάλη τους ευκαιρία στο 38΄, με τον Τζολάκη να νικάει σε τετ α τετ τον Όρτα. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός ασκούσε πίεση και είχε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με τους Ροντινέι (25΄), Έσε (31΄), Ρέτσο (33΄) και Ελ Κααμπί (33΄), μέχρι το 45ο λεπτό, όταν ο Όρτα πέταξε λανθασμένα και στα τυφλά τη μπάλα προς τα πίσω, ο Ζέλσον κατέβασε υπέροχα τη μπάλα και την έστρωσε στον Ελ Κααμπί, το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή βρήκε στον Φερνάντες, άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Ματέους και άνοιξε το σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και στο β΄ ημίχρονο και στο 53΄ ο Ροντινέι πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα, έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, γύρισε προς τον Ελ Κααμπί, όμως η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και ο επερχόμενος Έσε με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-0.

Στο 58΄ ο Γουίλιαν μπήκε στη θέση του τραυματία Τσικίνιο και ένα λεπτό αργότερα, μετά από πίθεση του Ελ Κααμπί στον τερματοφύλακα της Μπράγκα, ο Βραζιλιάνος έκλεψε τη μπάλα και αμέσως πάσαρε δεξιά στον Ροντινέι, ο οποίος έκαν μία πάσα «πάρε-βάλε» στον Ελ Κααμπί, ο οποίος ανενόχλητος διαμόρφωσε το 3-0.

Στο 70΄ ο Όρτα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει κατά της πρώην ομάδας του, παίρνοντας τη μπάλα από απόκρουση του Τζολάκη και από αριστερά επιχείρησε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, ωστόσο ο Κάρμο απέκρουσε με το κεφάλι σε κόρνερ πάνω στη γραμμή του τέρματος.