Europa League: O Κυπελλούχος Ευρώπης Ολυμπιακός ξεκινά το ευρωπαϊκό ταξίδι κόντρα στη Λιόν

Europa League: O Κυπελλούχος Ευρώπης Ολυμπιακός ξεκινά το ευρωπαϊκό ταξίδι κόντρα στη Λιόν

Ο Μεντιλίμπαρ είπε πως ο θρίαμβος με την κατάκτηση του Conference League πρέπει να μπει στο πίσω μέρος του μυαλού των παικτών του

Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά την κατάκτηση του Conference, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Γαλλία απέναντι στη Λιόν (22:00, Cosmote Sport 2) για την πρεμιέρα του Europa League.

Ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να είναι στα καλύτερά του, επίσης. Στο τελευταίο δεκαήμερο είχε δύο απώλειες στο πρωτάθλημα, οι οποίες συνδυάστηκαν με κακές εμφανίσεις. Πρώτα ήρθε το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Παναιτωλικό και στη συνέχεια ακολούθησε η ήττα στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Άρη με 2-1.

Όπως εύστοχα επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο τελικός της 29ης Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο θρίαμβος με την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League πρέπει να μπει στο πίσω μέρος του μυαλού των παικτών του.

«Τώρα πρέπει να δείξουμε από την αρχή τι αξίζουμε, δεν έχει αξία τι έχουμε πετύχει στο παρελθόν, είναι μία καινούργια διοργάνωση», σχολίασε ο Βάσκος. «Επειδή δεν ξέρουμε πόσοι βαθμοί είναι απαραίτητοι για να περάσουμε, σκεφτόμαστε μόνο τις νίκες», πρόσθεσε.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν θέλησε να αποκαλύψει το παραμικρό ως την τακτική προσέγγιση του αγώνα, θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι σε προπόνηση στον Ρέντη είχε δοκιμάσει σχηματισμό 3-5-2, με τερματοφύλακα τον Τζολάκη και την τριάδα Κάρμο, Πιρόλα, Ρέτσο κεντρικούς αμυντικούς.

Αν τελικά επιλέξει να υλοποιήσει την ιδέα του, τότε ο Ροντινέι και ο Ορτέγκα θα είναι οι δύο φουλ μπακ, στη μεσαία γραμμή θα παίξουν Έσε, Στάμενιτς και Τσικίνιο, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα συνθέσουν ο Ελ Κααμπί με τον Βέλντε.

Στην περίπτωση που τελικώς ο Μεντιλίμπαρ μείνει πιστός στον τρόπο παιχνιδιού του και παίξει με 4-3-3 (ή 4-2-3-1), δεξί μπακ θα είναι ο Κοστίνια και ο Ροντινέι θα είναι δεξιός εξτρέμ, με σέντερ φορ τον Ελ Κααμπί και αριστερά του Μαροκινού τον Βέλντε.

Εκτός των πλάνων του Βάσκου τεχνικού έμειναν οι Γιώργος Μασούρας και Ζέλσον Μαρτίνς, ενώ αντιθέτως οι Θεοφάνης Μπακούλας, Χρήστος Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας θα βρίσκονται στην αποστολή, όπως και ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού για τη μάχη στο Λιόν συμπεριλήφθηκαν οι: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέι, Ρέτσος, Αποστολόπουλος, Ντόη, Στάμενιτς, Βέλντε, Γκαρθία, Γουίλιαν, Τσικίνιο, Ολιβέιρα, Μπακούλας, Έσε, Μουζακίτης, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ, Κωστούλας.

Από την πλευρά της, η Λιόν καλείται να γυρίσει σελίδα πολύ γρήγορα. Ηττημένοι από τη Μαρσέιγ (2-3) στο πρωτάθλημα παρά την αριθμητική υπεροχή τους, οι παίκτες του Πιερ Σαζ ξεκινούν μια νέα διοργάνωση αυτή την εβδομάδα και δεν θέλουν άλλες αποτυχίες, αφού η εκκίνηση της περιόδου δεν ήταν καλή για τους «Λιονέ», που βρίσκονται στην ανησυχητική 14η θέση της Ligue 1.

Το θετικό γι΄ αυτόν είναι πως ο Σαζ έχει όλη του την ομάδα στη διάθεσή του κι ως εκ τούτου θα μπορεί να κάνει τις καλύτερες επιλογές. Ο Σαΐντ Μπενραμά είχε μείνει εκτός αποστολής απέναντι στη Μαρσέιγ, όμως τη νύχτα της Πέμπτης θα μπορούσε να επιστρέψει στο φύλλο αγώνα.

Ο Γάλλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε σχήμα 3-5-2 και αρχική ενδεκάδα αποτελούμενη από τους Περί, Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Νιακατέ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Κακερέ, Μάτιτς, Τολισό, Αμπνέρ, Λακαζέτ και Όρμπαν.

Όσον αφορά την παράδοση, η Λιόν έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ έχει ρεκόρ 4-1-3 κόντρα σε ελληνικές ομάδες. Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες έχουν απολογισμό 11-3-18 απέναντι σε Γάλλους, ωστόσο εκτός έδρας το ρεκόρ τους είναι 4-1-11.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Λιόν (Πιερ Σαζ): Περί – Μάτα, Ομαρί, Νιακατέ – Μέιτλαντ-Νάιλς, Βερετού, Τέσμαν, Μάτιτς, Τολισό – Ορμπάν, Λακαζέτ.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Μπιανκόν, Κάρμο, Πιρόλα – Ροντινέι, Στάμενιτς, Έσε, Τσικίνιο, Ορτέγκα – Βέλντε, Ελ Κααμπί.

Διαιτητής: Λόρενς Βίζερ

Βοηθοί: Ρίαν Βανιζέρε, Τιμπό Νίσεν

Τέταρτος: Σιμόν Μπορντοουί

VAR: Μπραμ Φαν Τίσεν, Ντανιέλε Κίφι