O εκνευρισμός του Αταμάν για πανό που σήκωσαν οι Κύπριοι φίλαθλοι – «Τα γήπεδα είναι χώροι φιλίας και ειρήνης, όχι πολιτικής»

O εκνευρισμός του Αταμάν για πανό που σήκωσαν οι Κύπριοι φίλαθλοι – «Τα γήπεδα είναι χώροι φιλίας και ειρήνης, όχι πολιτικής»

Δείτε τι έγραφε το πανό που προκάλεσε την αντίδραση του Τούρκου προπονητή

Την αντίθεσή του σε ένα πανό για την Κύπρο που σηκώθηκε στον χθεσινό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι στη Μεγαλόνησο για το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» εξέφρασε ο Εργκίν Αταμάν με γραπτή του δήλωση στο Instagram.

«50 χρόνια παράνομης κατοχής, κανείς δεν ξεχνά», ανέφερε το πανό που είχε αιματοβαμμένη την κατεχόμενη πλευρά της Κύπρου. Ο Τούρκος προπονητής ανέφερε πως στα γήπεδα δεν χωρούν πολιτικά μηνύματα και ευχαρίστησε το υπόλοιπο κοινό που στην συντριπτική του πλειοψηφία υποδέχτηκε τον ίδιο με αγάπη.

Αναλυτικά η δήλωση του Αταμάν:

«Είμαι ο Εργκίν Αταμάν και ως προπονητής του Παναθηναϊκού την περασμένη θρυλική σεζόν της ομάδας υποστήριξα με θέρμη το τουρνουά στην Κύπρο, καθώς πίστευα πως θα συνέβαλε στη φιλία και την ειρήνη και ήρθα εδώ με πολύ θετικά συναισθήματα.

Την πρώτη μέρα μάς υποδέχτηκαν θερμά στο αεροδρόμιο. Η αγάπη που είδα στα μάτια του κόσμου με έκανε πολύ χαρούμενο. Υπογράφοντας αυτόγραφα συναντήθηκα με εκατοντάδες φίλους του μπάσκετ. Αυτή η ατμόσφαιρα φιλίας και ειρήνης ήταν πολλά υποσχόμενη για όλους μας.

Ωστόσο, χθες στο γήπεδο, όπου θα έπρεπε να κυριαρχούν ο αθλητισμός και η φιλία, ένα πανό πολιτικού περιεχομένου αναρτήθηκε από μια μικρή ομάδα οπαδών και θεωρώ πως δεν άρμοζε με τη φιλοξενία που είχαμε. Εξέφρασα την αντίδρασή μου στην κατάσταση αυτή με τον πιο έντονο τρόπο για να επιστήσω την προσοχή.

Τα γήπεδα είναι χώροι φιλίας και ειρήνης, όχι πολιτικής. Ξέρω πως αυτοί οι άνθρωποι που σήκωσαν αυτό το πανό δεν θα επηρεάσουν τα συναισθήματα χιλιάδων ανθρώπων που έδειξαν σε μένα και την ομάδα μου αγάπη από την πρώτη μέρα που είμαστε εδώ. Πάντα θα υπάρχει ένας ξεχωριστός δεσμός μεταξύ μας.

Έτσι, ό,τι κι αν συμβεί, η αγάπη μου για τους πραγματικούς φίλους του μπάσκετ θα παραμείνει η ίδια.

Γιατί αυτό που μας φέρνει πιο κοντά είναι η αγάπη για το μπάσκετ. Πιστεύω πως ο αθλητισμός και η φιλία πάντα θα κερδίζουν».

Δείτε το εν λόγω πανό:

Ο ίδιος ο Τούρκος τεχνικός παραδέχθηκε ότι προκάλεσε την αποβολή του ως αντίδραση για το περιεχόμενο του πανό.

 

Ο Αταμάν μίλησε και στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Demiroren αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει εξοργιστεί με το γεγονός αλλά και το ότι εκπρόσωποι της Θύρας 13 του ζήτησαν συγγνώμη για το συμβάν, τονίζοντας ότι δεν είχαν γνώση του θέματος.

«Το άνοιγμα του πανό ήταν μια κατάσταση που εκτυλίχθηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα πανό που το άνοιξε μια μερίδα οπαδών. Η διοίκηση του συλλόγου είναι έξαλλη με αυτό το γεγονός. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα από τα μεγαλύτερα μπασκετικά κλαμπ της Ευρώπης και ήταν πάντοτε ενάντιος σε κάθε πανό που εμπλέκει την πολιτική με τον αθλητισμό.

Επίσης, είναι ένας σύλλογος που εμπιστεύτηκε την ομάδα του στον προπονητή της εθνικής Τουρκίας και έχει δυο διεθνείς Τούρκους στο φετινό ρόστερ του. Είναι ένας σύλλογος που έχει πολύ καλές σχέσεις με τον τουρκικό λαό.

Ο μεγαλύτερος οπαδικός σύνδεσμος που λέγεται "Θύρα 13" μου τηλεφώνησε και απολογήθηκε για το συμβάν. Μου είπαν ότι το πανό αναρτήθηκε χωρίς δική τους γνώση από μια ομάδα Ελληνοκυπρίων. Επιπλέον, το ενδιαφέρον και η αγάπη που μου έδειξαν αυτές τις μέρες στο γήπεδο αλλά και στην πόλη ήταν απίστευτα. Γνωρίζουμε ότι τέτοιες ομάδες (σ.σ. εννοεί αυτούς που σήκωσαν το πανό) μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στον κόσμο».