Παραολυμπιακοί Αγώνες: Βραδιά όνειρο με «χρυσό» τον Κωνσταντινίδη και «χάλκινο» τον Λαζαρίδη – Βίντεο από τις βολές τους

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Βραδιά όνειρο με «χρυσό» τον Κωνσταντινίδη και «χάλκινο» τον Λαζαρίδη – Βίντεο από τις βολές τους

Το πέτυχαν στην σφαιροβολία F32 στίβου των Αγώνων του Παρισιού - Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης και ο Λάζαρος Στεφανίδης έκαναν το απίθανο «1-3» στη σφαιροβολία F32 στίβου των Αγώνων του Παρισιού, με τον πρώτο να στέφεται «χρυσός» Παραολυμπιονίκης και τον δεύτερο «χάλκινος».

Μάλιστα, ο Κωνσταντινίδης ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ και χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό στους εφετινούς Αγώνες και ένατο στο σύνολο (1 χρυσό, 3 ασημένια, 5 χάλκινα). O 54χρονος ήρθε στο Παρίσι έχοντας ατομικό ρεκόρ 11.60μ και εφετινή καλύτερη επίδοση στα 10.56μ. Σήμερα στον τελικό έριξε κατά σειρά 11.17 - 11.57 - 10.94 - 11.92 και 11.93 μέτρα στην τελευταία του προσπάθεια για να καταρρίψει δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ!

Τρομερή εμφάνιση έκανε και ο Λάζαρος Στεφανίδης που έριξε 9.84μ και κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τον Κωνσταντινίδη και τον ανεξάρτητο (Ρώσο) Αλεξέι Τσούπκιν που έριξε 11.39μ.

Ο τρίτος Έλληνας του τελικού, Δημήτρης Ζησίδης έριξε 8.88μ για να ολοκληρώσει ως 6ος Παραρολυμπιονίκης τον τελικό κάνοντας επίσης σπουδαία εμφάνιση, περιγράφηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού

«Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης έφερε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την πατρίδα μας, κάνοντας μάλιστα και ευρωπαϊκό ρεκόρ! Ενώ ο Λάζαρος Στεφανίδης κατέκτησε και αυτός το χάλκινο μετάλλιο, σε έναν θριαμβευτικό τελικό για την Ελλάδα!

Σας ευχαριστούμε!», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, για την επιτυχία του Θανάση Κωνσταντινίδη και του Λάζαρου Στεφανίδη που κατέκτησαν το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στην σφαιροβολία F32 στίβου των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.