H φανέλα του Μπέιμπ Ρουθ από ιστορικό αγώνα πωλήθηκε για 24,12 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

H φανέλα του Μπέιμπ Ρουθ από ιστορικό αγώνα πωλήθηκε για 24,12 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

Πρόκειται για ρεκόρ

Η φανέλα που φορούσε ο θρύλος του μπέιζμπολ Μπέιμπ Ρουθ (Babe Ruth) στον αγώνα που έγραψε ιστορία το 1932 στο World Series, απέναντι στους Chicago Cubs πραγματοποίησε ρεκόρ πώλησης σε δημοπρασία.

Σημειώνεται ότι στον πέμπτο γύρο του παιχνιδιού, ο Ρουθ, σηκώθηκε και έκανε μια χαρακτηριστική χειρονομία προς το κοινό πριν χτυπήσει την επόμενη μπαλιά και πετύχει home run μια κίνηση που έμεινε στην ιστορία με την ονομασία «The Called Shot».

Ο οίκος Heritage Auctions δήλωσε ότι η φανέλα του κορυφαίου παίκτη των New York Yankee πουλήθηκε έναντι του ποσού-ρεκόρ των 24,12 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από έναν πόλεμο προσφορών στο Ντάλας, που διήρκησε πάνω από έξι ώρες. «Ο αγοραστής επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος», συμπλήρωσε ο οίκος.

«Είναι το κορυφαίο συλλεκτικό αντικείμενο στην ιστορία των αθλητικών αναμνηστικών», τόνισε ο διευθυντής δημοπρασιών αθλητικών αντικειμένων του Heritage Auctions, Κρις 'Αιβι (Chris Ivy) σε δήλωσή του. «Ο θρύλος του Μπέιμπ Ρουθ και ο μύθος-μυστήριο που περιβάλλει το «διάσημο χτύπημα» είναι ταυτισμένα σε αυτό το εξαιρετικό αντικείμενο», συνέχισε.

Το ποσό ξεπέρασε την κάρτα rookie του Μίκι Μαντλ (Mickey Mantle) του 1952, την οποία ο οίκος δημοπρασιών με έδρα το Ντάλας πούλησε για 12,6 εκατομμύρια δολάρια το 2022, ανέφερε το AP.

Ο Ρουθ δώρισε τη φανέλα σε έναν από τους φίλους του, περίπου το 1940 όπου παρέμεινε στην κατοχή του για δεκαετίες. Στις αρχές του ΄90, την πούλησε σε έναν συλλέκτη ενώ σχεδόν 20 χρόνια μετά, άλλαξε χέρια αφού βρέθηκε για πρώτη φορά σε δημοπρασία, συγκεντρώνοντας το ποσό των 940.000 δολαρίων, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Μπέιμπ Ρουθ ο οποίος αποσύρθηκε από το μπέιζμπολ το 1935, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, το 1948.