Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου

Αναστάτωση στην αποστολή

Μία αθλήτρια του στίβου, που έχει ήδη αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και δεν προκρίθηκε στον τελικό βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν λάβει ΣΕΓΑΣ και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αναστάτωση επικρατεί στην ελληνική αποστολή που βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού μία Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η αθλήτρια αυτή έχει ήδη αγωνιστεί στα προκριματικά του αγωνίσματός της, ωστόσο δεν συνεχίζει στην διοργάνωση, καθώς δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Για το περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί τόσο ο ΣΕΓΑΣ, όσο και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Αν και το δεύτερο δείγμα βρεθεί θετικό, τότε θα υπάρξει τιμωρία για την αθλήτρια.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δηλώνει ότι ενημερώθηκε από τον ΕΟΚΑΝ στις 13.49 ώρα Γαλλίας για θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ μέλους της Ολυμπιακής Ομάδας στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΚΑΝ επιβάλλεται άμεσα προσωρινός αποκλεισμός στο συγκεκριμένο άτομο και ως εκ τούτου η ΕΟΕ ζήτησε την αποχώρηση του από το Ολυμπιακό Χωριό.