Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έγραψε ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι – Το τρίτο σερί σε Ολυμπιάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έγραψε ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι  – Το τρίτο σερί σε Ολυμπιάδα

Είναι πλέον ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος που το καταφέρνει αυτό

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία της Ελλάδας και το απέδειξε ξανά κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι, το οποίο είναι το τρίτο συνεχόμενο σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τον επτά φορές πρωταθλητή Ευρώπης!

Ο Έλληνας αθλητής, ο «άρχοντας των κρίκων», είχε περάσει στον τελικό έχοντας την 6η καλύτερη επίδοση και ο στόχος του ήταν να πάρει μετάλλιο και στο Παρίσι μετά το Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Τόκιο. Και τα κατάφερε!

Ο Κινέζος Ζινγκουάν Ζου ήταν αυτός που ξεκίνησε πρώτος στον τελικό και βαθμολογήθηκε με 15.233, με τον συμπατριώτη του Λιου Γιανγκ να ακολουθεί και να παίρνει 15.300 ανεβαίνοντας στην 1η θέση.

Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Πετρούνια, ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα και ήταν άψογος στην προσγείωση, με τη βαθμολογία του να είναι 15.100, παίρνοντας έτσι την 3η θέση. Εκεί που παρέμεινε ως το τέλος αφού κανείς από τους εναπομείναντες αθλητές δεν κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοσή του.

Έτσι, ο Πετρούνιας έγραψε ιστορία και έγινε ένας πραγματικός θρύλος των κρίκων, οι οποίοι εντάχθηκαν οριστικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924, αφού είναι πλέον ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος με τρία μετάλλια και μάλιστα συνεχόμενα.

Η κατάταξη του τελικού:

Γιανγκ Λιού (Κίνα) 15,300

Τζινγκιουάν Ζόου (Κίνα) 15,233

Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15,100

Αμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15,000

Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14, 966

Χάρι Χέπγουορθ (Μεγάλη Βρετανία) 14,800

Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία)

Γκλεν Κέλε (Βέλγιο) 13,833