Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ήττα και αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ήττα και αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Έλληνας πρωταθλητής αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 σετ και ενώ στο δεύτερο σετ προηγούταν με 5-3

Το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά αξεπέραστο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος ηττήθηκε από τον Σέρβο, αυτή την φορά στους προημιτελικούς του τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπου ο «Νόλε» επικράτησε με 2-0 σετ του Έλληνα πρωταθλητή (6-3, 7-6) και πήρε το «εισιτήριο» για την τετράδα του απλού ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσει τον Λορέντσο Μουζέτι.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος στο τερέν να δυσκολέψει τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, μέχριτη στιγμή που ο Τζόκοβιτς έκανε το πρώτο break, πήρε προβάδισμα με 3-1 και τελικά πήρε το πρώτο σετ με 6-3. Παρ’ όλα αυτά, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έχασε την ψυχραιμία του και μπήκε ακόμη πιο δυναμικά στο δεύτερο σετ. Αφού προηγήθηκε με 1-0, στη συνέχεια έκανε το πρώτο του break, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του. Αμέσως μετά, ο Τζόκοβιτς βρήκε δύο break point (15-40), αλλά τα έχασε, ενώ ταυτόχρονα έδειξε να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο και δέχθηκε περιποίηση στο διάλειμμα.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Τσιτσιπάς διεύρυνε κι άλλο το προβάδισμά του με νέο break, με τον Τζόκοβιτς να πέφτει σε λάθη, που ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει. Ο Σέρβος απάντησε άμεσα με ένα break και το σετ έφτασε μέχρι το 5-3 υπέρ του Τσιτσιπά, με τον Έλληνα τενίστα να σερβίρει για να το κλείσει. Εκεί δυστυχώς, υπέστη μια απίστευτη ψυχρολουσία, αφού προηγήθηκε με 40-0, αλλά έχασε και τα τρία set point και δέχθηκε το break. Ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε σε 5-5 και οι δύο τενίστες έφτασαν γρήγορα μέχρι το tie-break. Εκεί ο Τζόκοβιτς, όπως συνηθίζει, έπαιξε με απόλυτη συγκέντρωση και επέβαλε την ανωτερότητά του, επικρατώντας με 7-3.