Conference League: Με… τεσσάρα στην επόμενη φάση η ΑΕΚ

Conference League: Με… τεσσάρα στην επόμενη φάση η ΑΕΚ

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν αυτή τη φορά συγκεντρωμένη στην Ανδόρα και με τον Λιβάι Γκαρσία να πετυχαίνει χατ-τρικ

Μία αρκετά σοβαρή και αποφασισμένη ΑΕΚ εμφανίστηκε στην Ανδόρα, όπου επικράτησε της Ίντερ ντ’ Εσκάλδες με 4-0 και με συνολικό σκορ 8-3, προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Europa Conference League.

Στα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά, θέλοντας να πάρει τον έλεγχο και να επιβάλει τον ρυθμό της. Στη συνέχεια, η ομάδα από την Ανδόρα ισορρόπησε. Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ανήκει στην Ίντερ Εσκάλδες. Στο 19′ ο Μπερλάνγκα από τα δεξιά προσπάθησε να πατήσει στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, πήρε περίεργη τροχιά και η χτύπησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Ντε Λα Τόρε από κοντά δεν νίκησε τον Στρακόσα. Χωρίς να πείθει, η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ. Με ωραία ατομική ενέργεια ο Λιβάι Γκαρσία ελευθερώθηκε και με δυνατό σουτ κέρδισε τον Μουνιόθ για το 1-0.

H ομάδα του Αλμέιδα ήταν αρκετά χαλαρή και έδωσε ξανά δικαιώματα στην Ίντερ ντ’ Εσκάλδες. Στο 43′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ με τον Ντε Λα Τόρε, αλλά ο Στρακόσα με ωραία απόκρουση κράτησε το μηδέν. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ έχασε την καλύτερη στιγμή της στο ματς. Ο Λούμπιτσιτς τροφοδότησε τον Γιόνσον, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Η ΑΕΚ μπήκε με την λογική να παγώσει τον ρυθμό, να μην απειληθεί και να κρατήσει το πλεονέκτημα που είχε. Στο 65′ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχασε την καλύτερη στιγμή της στο παιχνίδι. Ο Φερνάντες έκανε καταπληκτική ενέργεια από τα δεξιά, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μάνταλο, ο οποίος δεν έπιασε καλά την μπάλα στέλνοντας την άουτ.

Στο 74′ η ΑΕΚ τελείωσε την υπόθεση νίκη. Μετά από γέμισμα του Κάλενς, ο Λιβάι Γκαρσία κατέβασε εντυπωσιακά και με τρομερό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. H «Ένωση» πέτυχε και τρίτο τέρμα. Μετά από ωραία μπαλιά του Μάνταλου, ο Άμραμπατ πήρε την μπάλα και με ωραίο πλασέ κέρδισε τον Μουνιόθ για το 3-0. Η ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη και με τον Λιβάι Γκαρσία στο 86΄ να βάζει και τρίτο τέρμα, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη–πρόκριση της.