Η Μπότεφ Πλόβντιβ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Europa League

Η Μπότεφ Πλόβντιβ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Europa League

Το πρώτο ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 25 Ιουλίου

Η Μπότεφ Πλόβντιβ του Ντούσαν Κέρκεζ απέσπασε ισοπαλία με σκορ 2-2 στην έδρα της Μάριμπορ και με το νικηφόρο 2-1 του πρώτου αγώνα ήταν εκείνη που κόντρα στα προγνωστικά πήρε το «εισιτήριο» για τον β' γύρο των προκριματικών του Europa League, όπου απέναντί της θα βρει τους Κυπελλούχους Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι γηπεδούχος (ΟΑΚΑ) στην πρώτη αναμέτρηση της 25ης Ιουλίου, ενώ η δεύτερη μεταξύ τους είναι προγραμματισμένη για την 1η Αυγούστου στο στάδιο «Χρίστο Μπότεφ» του Πλόβντιβ.

Οι Σλοβένοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και βρήκαν από πολύ νωρίς το γκολ που έψαχναν για να ισοφαρίσουν το σκορ της ήττας τους επί βουλγάρικου εδάφους (2-1). Μόλις στο 13ο λεπτό ο Γιαν Ρέπας άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Η Μπότεφ, που είχε ξανά στο αρχικό της σχήμα τον Κωνσταντίνο Μπαλογιάννη, δεν έδειξε σημάδια αντίδρασης μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ούτε, όμως και οι γηπεδούχοι κυνήγησαν με πείσμα το δεύτερο γκολ. θα μπορούσαν πάντως να είχαν σκοράρει στο 41΄ με την κεφαλιά του Μπάρισιτς, που εξουδετέρωσε σωτήρια ο Ιγκονεν.

Η είσοδος του Νουατσούκου στο 46΄ αντί του Ίλιεφ έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης. Αρχικά ο Νιγηριανός, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (48') από ασίστ του Ποπόφ και στο 60' από δική του ασίστ ο Ούτζα έδωσε σκορ πρόκρισης στους Βούλγαρους, περιγράφηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δεν το έβαλαν κάτω οι Σλοβένοι και με τον Ετιέν Μπεγκρέ στο 80' έφεραν το ματς στα ίσια (2-2), αλλά το σκορ αυτό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και οι Βούλγαροι πανηγύρισαν.

Η ενδεκάδα της Μπότεφ (Ντούσαν Κέρκεζ): Ιγκονεν, Μινκόβ, Ταμ, Κόντε, Μπαλογιάννης, Ετό, Περέρα, Ακερε (70' Ουκάκι), Ποπόφ (83' Ντιαμπατέ), Ίλιεφ (46' Νουατσούκου), Ουτζα (87' Σέκουλιτς)

Τα άλλα ματς

Πρόκριση-θρίλερ στον Β΄ προκριματικό πήρε η Σερίφ Τιράσπολ με 5-4 στην έδρα της Ζίρα, η οποία προηγήθηκε στο 5΄ με τον Ούτσιγκ, αλλά η αποβολή του Σουμαχ στο 40΄ έδωσε την ευκαιρία στους Μολδαβούς να «γυρίσουν» το ματς στο β' μέρος και με τα γκολ των Αλατς και Γιαντέ να το στείλουν στην παράταση (1-0 είχαν ηττηθεί στην έδρα τους).

Το 2-1 έμεινε και στο ημίωρο του επιπλέον χρόνου, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα». Εκεί, όπου οι παίκτες της Σερίφ ήταν απόλυτα εύστοχοι (5Χ5), σε αντθεση με τους Αζέρους που έχασαν το πέμπτο πέναλτι.

Οκτώ γκολ μέσα σε μία εβδομάδα δέχθηκε η Πάφος από την σουηδική Ελφσμποργκ και φυσικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Μετά το 3-0 επί σκανδιναβικού εδάφους, ήρθε σήμερα και η δεύτερη ήττα με το «βαρύ» 5-2 στο «Αλφαμέγκα Στάντιουμ», με την κυπριακή ομάδα να δέχεται 4 γκολ στο δεύτερο μέρος!

Με γκολ του Γιάννη Κιάκου στο 90' η Βίσλα Κρακοβίας επιβλήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα (2-0 το πρώτο ματς) της Λάπι (Κόσοβο) με 2-1 και προκρίθηκε πανηγυρικά στον Β΄ προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο 26χρονος Έλληνας Γιάννης Κιάκος πέρασε ως αλλαγή στο 60ό λεπτό αντί του Μλίνσκι, δύο λεπτά μετά το προβάδισμα που έδωσε στην Βίσλα ο Ροντάντο. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 74' με τον Ταχίρι, ωστόσο, στο 90ό λεπτό ο Κιάκος πέτυχε το νικητήριο γκολ των Πολωνών, χάρις στο οποίο η ομάδα του Κάζιμιερζ Μόσκαλ έκανε το 2Χ2 απέναντι στους Κοσοβάρους.