Οι πέντε ποδοσφαιριστές στην Ιστορία που έκαναν ντεμπούτο σε πολύ μικρή ηλικία

Οι πέντε ποδοσφαιριστές στην Ιστορία που έκαναν ντεμπούτο σε πολύ μικρή ηλικία

Ο πιο γνωστός όλων είναι ο Ρανταμέλ Φαλκάο

Τα ξημερώματα ο Κάβαν Σάλιβαν, σε ηλικία μόλις 14 ετών και 293 ημερών, έγινε ένας από τους νεότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία που έπαιξαν σε επίσημο αγώνα, αγωνιζόμενος με τη Φιλαδέλφεια Ουνιόν. Κι όμως δεν δημιούργησε ρεκόρ, αφού πριν από αυτόν υπήρχαν τέσσερις ακόμη μικρότεροι παίκτες!

Ένας από αυτούς μάλιστα, ο κάτοχος του σχετικού ρεκόρ, το κατάφερε σε ηλικία μόλις 10 ετών!

Αυτοί είναι πέντε παίκτες που έκαναν ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα στο ποδόσφαιρο στην πιο μικρή ηλικία, όπως τους παρουσιάζει η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo Deportivo, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ:

1.Έρικ Μάρσαλ/ 10 ετών: Το ποδόσφαιρο γνώρισε ένα ιστορικό ορόσημο τον Μάρτιο του 2021 με το ντεμπούτο του Έρικ Μάρσαλ με την FC Γκαρού της τέταρτης κατηγορίας της Λιβερίας.

2. Μαουρίτσιο Μπαλντιβιέσο/ 12 ετών και 362 ημερών: Ο Βολιβιανός έκανε το ντεμπούτο του το 2009 με την Αουρόρα, ομάδα της χώρας του. Αυτό όμως προκάλεσε αντιδράσεις, γιατί ο πατέρας του Ζούλιο Σέζαρ Μπαλντιβιέσο ήταν προπονητής της ομάδας στην πρώτη κατηγορία της Βολιβίας. Μετά από αυτό, το διοικητικό συμβούλιο απαγόρευσε στον προπονητή να βάλει ξανά τον γιο του, έτσι και οι δύο έφυγαν από τον σύλλογο.

3. Ρανταμέλ Φαλκάο/13 ετών και 112 ημερών: Το 1999 ο «Τίγρης» Φαλκάο έγινε ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος στην ιστορία. Το έκανε όταν ήταν μόλις 13 ετών στη Λανσέρος, έναν σύλλογο της κολομβιανής δεύτερης κατηγορίας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

4. Άξελ Κέι/ 13 ετών και 279 ημερών : Το 2021, ο Άλεξ Κέι έγινε ο νεότερος Αμερικανός επαγγελματίας αθλητής που έκανε το ντεμπούτο του σε ομαδικό άθλημα. Το έκανε με τους Ρεάλ Μονάρχς στο USL (δεύτερη κατηγορία Ηνωμένων Πολιτειών).

5. Κάβαν Σάλιβαν/ 14 ετών και 293 ημερών: Ο παίκτης της Φιλαδέλφεια Ουνιόν μπήκε στο 85ο λεπτό της νίκης της ομάδας του με 5-1 εναντίον της Νιου Ίγκλαντ Ρεβολούσιον για να γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της MLS που έκανε ντεμπούτο σε αγώνα.