Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την απόφαση να είναι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την απόφαση να είναι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πώς έγινε η επιλογή του «Greek Freak»

Ένα από τα κεντρικά θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ήταν η επιλογή των σημαιοφόρων για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου. Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επιλέχθηκαν ομόφωνα να ηγηθούν της ελληνικής αποστολής.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ανάρτησε στο Instagram μερικές από τις καλύτερες στιγμές του από το Προολυμπιακό τουρνουά 2024 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συνοδεύοντας την ανάρτηση με τη λέξη «Hellas» και την ελληνική σημαία, ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

 

Ο σούπερσταρ των Μιλγουόκι Μπακς και η πρωταθλήτρια στο βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα είναι οι πρώτοι αθλητές που θα εμφανιστούν στην Τελετή Έναρξης στον Σηκουάνα, το βράδυ της 26ης Ιουλίου όπως αποφασίστηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε ομόφωνα στην πρώτη ψηφοφορία, ενώ όσον αφορά την γυναίκα σημαιοφόρο, υποψήφιες ήταν η Ντρισμπιώτη, η Σάκκαρη, η Μ. Πλευρίτου και η Πλατανιώτη.

Σε αντίθεση με τον Γιάννη που εκλέχθηκε ομόφωνα, υπήρξαν διαφωνίες για την Σάκκαρη και τελικά επελέγη η αθλήτρια από τον κλασικό αθλητισμό με 16 ψήφους, έναντι οκτώ της Ελληνίδας τενίστριας.

Ο Γιάννης, μάλιστα, θα ταξιδέψει από τη Λιλ στο Παρίσι και θα επιστρέψει αμέσως μετά από την Τελετή Έναρξης στην πόλη στην οποία θα διεξαχθεί η φάση των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το βράδυ της 27ης Ιουλίου (22:00) τον Καναδά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Πιέρ Μορουά, στο οποίο δύο ημέρες μετά θα παλέψει με την Ισπανία (29/7 στις 12:00) πριν αντιμετωπίσει και την Αυστραλία (31/7 στις 14:30).

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του σημαιοφόρου ήρθε πριν από τη συνεδρίαση, σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες. Ωστόσο τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Eπίσης λήφθηκε υπόψη και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών που αγωνίζονται την επόμενη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν πριν από τους αγώνες τους.