Euro 2024: Το Βέλγιο δεινοπάθησε να προκριθεί κρατώντας στο 0-0 την Ουκρανία

Euro 2024: Το Βέλγιο δεινοπάθησε να προκριθεί κρατώντας στο 0-0 την Ουκρανία

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ισοβάθμισαν με τις άλλες τέσσερις ομάδες με 4 βαθμούς, ωστόσο προκρίθηκαν ως δεύτεροι στον 5ο όμιλο

Το Βέλγιο έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και τίποτα περισσότερο και πήρε το αποτέλεσμα που χρειαζόταν από την Ουκρανία, για να προκριθεί στη φάση των «16 του Euro 2024.

Βέβαια, από τη στιγμή που δεν νίκησε, κατετάγη 2ο στον όμιλο και θα βρει απέναντί του τη Γαλλία. Από την άλλη, οι Ουκρανοί πάλεψαν, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη και ουσιαστικά πληρώνουν την κακή τους εμφάνιση στην πρεμιέρα με την πρωτοπόρο Ρουμανία. Το θέαμα στο πρώτο μέρος ήταν -επιεικώς- μετρίου επιπέδου. Οι Βέλγοι είχαν ναι μεν την κατοχή, αλλά με μεγάλη δυσκολία έφτιαχναν απειλητικές φάσεις. Το ίδιο ίσχυε και για τους Ουκρανούς, οι οποίοι βέβαια μετρούσαν περισσότερες τελικές. Ωστόσο, αμφότεροι οι τερματοφύλακες είχαν εύκολο έργο και πήγαν στα αποδυτήρια ξεκούραστοι, με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 0-0.

Το σύνολο του Τεντέσκο έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο χορτάρι στο δεύτερο μισό. Στο πρώτο 20λεπτο έφτιαξαν κάποιες ευκαιρίες με τους Ντοκού και Τίλεμανς. Στο 73′ ο Καράσκο άγγιξε το γκολ, όταν έκανε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τρούμπιν απέκρουσε. Μέσα σε δευτερόλεπτα ήρθε η απάντηση, με τον Κάστελς να σταματάει μία φανταστική ενέργεια του Ντόβμπικ. Ο φορ της Τζιρόνα είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 79′, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσε περισσότερο η ομάδα που… καιγόταν, δηλαδή η Ουκρανία. Στο 83′ ο Καστέλς έσωσε απευθείας κόρνερ του Μαλινόφσκι, ενώ ο ίδιος στο 88′ έπιασε ένα τρομερό σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά οι Βέλγοι σώθηκαν από την κόντρα που έβαλε ο Καστάνιε. Στο 90′ είχαν μία ακόμα ευκαιρία, με νέο σουτ του Μαλινόφσκι από ευνοϊκή θέση, το οποίο πέρασε οριακά άουτ.