Euro 2024: Όλα «μηδέν» στους αγώνες Αγγλία-Σλοβενία και Δανία-Σερβία

Euro 2024: Όλα «μηδέν» στους αγώνες Αγγλία-Σλοβενία και Δανία-Σερβία

Αγγλία, Σλοβενία και Δανία προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, με την Σερβία να επιστρέφει στην πατρίδα

Χωρίς νικητές έληξαν οι τελευταίοι αγώνες του 3ου ομίλου του Euro 2024, καθώς Αγγλία-Σλοβενία και Δανία-Σερβία έμειναν στο 0-0, με την Αγγλία, την Σλοβενία και την Δανία ωστόσο να παίρνουν την πρόκριση στη φάση των «16».

Οι Άγγλοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα, αλλά δεν μπορούσαν εύκολα να απειλήσουν. Στο 19′ έφτιαξαν μία φανταστική φάση, ο Σάκα σκόραρε μετά από τρομερές συνεργασίες αλλά ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ. Ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός, κάτι που ίσχυε και για το θέαμα που… χάριζαν οι δύο ομάδες, οι οποίες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια δίχως σκορ. Στο δεύτερο μέρος η Αγγλία παρουσιάστηκε πιο πιεστική.

Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ πλησίασαν περισσότερο στα καρέ του Όμπλακ, όμως συνέχιζε να τους λείπει η μεγάλη ευκαιρία. Οι Σλοβένοι προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως από αντεπιθέσεις, έχοντας ως πρώτο στόχο να διαφυλάξουν το “μηδέν” στην άμυνα. Από το 65′ και μετά ο ρυθμός έπεσε ξανά, με τους παίκτες του Κεκ να κρατούν το αποτέλεσμα που αρκούσε για να περάσουν στους “16”. Την ίδια στιγμή, τα “λιοντάρια” δεν έμοιαζαν να μπορούν να βρουν το τέρμα που θα τους χαρίσει τη νίκη. Αυτό επιβεβαιώθηκε έως το φινάλε, με το 0-0 να είναι το τελικό σκορ.

Η αναμέτρηση του Μονάχου ξεκίνησε με ασφυχτική πίεση από πλευράς Δανίας, με τους τυπικά γηπεδούχους να απειλούν περισσότερο την εστία του Ράικοβιτς. Οι Σέρβοι περίμεναν με υπομονή, χωρίς να γίνονται απειλητικοί στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, δεχόμενοι την μεγαλύτερη στιγμή στο 20ο λεπτό, το σουτ του Έρικσεν που κατάφερε να βγάλει ο Σέρβος γκολκίπερ. To αποτέλεσμα του ημιχρόνου έμεινε στην λευκή ισοπαλία, με τις δυο ομάδες να μην έχουν τις μεγάλες στιγμές για να ανοίξουν το σκορ.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους η Σερβία προσπάθησε να ανοίξει το σκορ με τον Μίτροβιτς, αλλά ο φορ της Αλ Χιλάλ ήταν εκτεθειμένος με τον VAR να ακυρώνει το γκολ. Στα υπόλοιπα λεπτά επιβλήθηκε το “physical game”, με τους Σέρβους να κυνηγάνε το γκολ που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση, με τους Δανούς να διαχειρίζονται το σκορ με σκοπό να έχουν πιθανότητες ως τρίτοι να περάσουν στην επόμενη φάση και τους 16 του EURO 2024. Τίποτα δεν άλλαξε στην αναμέτρηση, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Σέρβων για πέναλτι πάνω στον Μίτροβιτς. Αυτό το αποτέλεσμα έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση στο σύνολο του Γιούλμαντ, καθώς είναι μια από τις καλύτερες τρίτες ομάδες της διοργάνωσης.