Μεντιλίμπαρ: Το πιο δυνατό μας στοιχείο είναι η νοοτροπία του νικητή που έλειπε όταν ήρθα

Μεντιλίμπαρ: Το πιο δυνατό μας στοιχείο είναι η νοοτροπία του νικητή που έλειπε όταν ήρθα

Τι έκανε πέρυσι ο Βάσκος προπονητής απέναντι σε ιταλικές ομάδες

Ο Ολυμπιακός ανυπομονεί για την πιο ιστορική βραδιά της ιστορίας του, αυτής κόντρα στη Φιορεντίνα την ερχόμενη Τετάρτη (29/5) με φόντο το τρόπαιο του Conference League.

Οι Ερυθρόλευκοι σε μια ονειρική σεζόν έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου στο Conference και θέλουν να γράψουν ιστορία, με έναν Βάσκο αρχιτέκτονα στην άκρη του πάγκου.

Περί του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ο λόγος, με τον Ισπανό τεχνικό να μιλά στην κάμερα της Cosmote TV για τον άνθρωπο πίσω από τον προπονητή, αλλά και τη νοοτροπία νικητή που απέκτησαν οι Πειραιώτες με την άφιξή του στην Ελλάδα.

 

Αναλυτικά ένα κομμάτι των όσων είπε για τη μαγική φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού:

«Το πιο δυνατό μας στοιχείο είναι η νοοτροπία του νικητή. Έλλειπε ότι ήρθα εδώ. Δεν θέλω να πω ότι την έφερα εγώ αλλά όλοι μαζί καταφέραμε να βρούμε αυτή τη νοοτροπία και την πίστη για τη νίκη.

Φέρομαι σε όλους με τον ίδιο ωραίο τρόπο. Είμαι ένας αρκετά ανοιχτός και προσιτός άνθρωπος. Προσπαθώ να διατηρώ μία κανονικότητα και ηρεμία στην ομάδα. Ήθελα να κερδίσω κάποιους παίκτες και όσο περνάει ο καιρός κερδίζω όλο και περισσότερους».

Σε ερώτηση για το ότι προτού αναλάβει ο Καρβαλιάλ είχε γίνει κουβέντα για εκείνον ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε: «Εγώ ο ίδιος δεν είχα μιλήσει. Είχε γίνει μία συζήτηση (για εκείνον) όταν έφυγε ο Μαρτίνεθ και πριν έρθει ο Καρβαλιάλ. Υπήρχε Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής και κάτι είχε αναφέρει αλλά εγώ ο ίδιος δεν είχα μιλήσει».

Ο οιωνός για τον τελικό

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα αντιμετωπίσει ξανά μια ιταλική ομάδα (Φιορεντίνα) και η αλήθεια είναι, πως πέρυσι ο Βάσκος προπονητής τα πήγε πολύ καλά απέναντι σε ομάδες από τη γειτονική χώρα.

Για το Europa League, η Σεβίλλη επικράτησε στον τελικό της Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς μετά από το 1-1 της κανονικής διάρκειας, επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με συνολικό σκορ 5-2, ενώ στη φάση των ημιτελικών τα πήγε επίσης περίφημα κόντρα σε μια πολύ μεγάλη δύναμη. Την Γιουβέντους, την οποία και άφησε έξω με νίκη 2-1 και ισοπαλία με 1-1. Ενα θετικός οιωνός, λοιπόν, για τον «Μέντι» και τον Ολυμπιακό, που ως τώρα έχει κάνει μια «τρελή» πορεία προς την κούπα, αφήνοντας κατά σειρά έξω τις Φερεντσβάρος, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε και Άστον Βίλα, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρωταθλήματα τους.

Υπενθυμίζεται, πως ο 63χρονος προπονητής έχει ως «οδηγό» αυτό που πέτυχε με την Σεβίλλη και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Το όλο σενάριο είναι παρόμοιο. Η Σεβίλλη βρισκόταν στη μάχη του υποβιβασμού, δεν ήμασταν σε αυτό το σημείο στον Ολυμπιακό, αλλά οι προσδοκίες εδώ είναι στον ουρανό και δεν τις πλησιάζαμε. Παλέψαμε. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε τίτλο στην Ευρώπη, όπως το κάναμε στη Σεβίλλη».